Reisverslag  Dag 19 - Donderdag 23 juni 2011

 

07:45 Wakker. Een goede nacht gehad behalve als ik mij iets te snel omdraaide in de slaap. Dan zorgde de nekspieren er wel even voor dat ik wakker werd. Gelukkig heb ik vanmiddag weer een massage. Maar als ik eenmaal een hete douche heb gehad en de spieren in beweging heb gezet dan heb ik geen pijn meer en kan ik er prima mee de dag door komen.

Na het ontbijt ga ik vandaag wat computerondersteuning geven en daarnaast wat muziek-cd's branden. Ik merk dat ook de cd-speler van Rita mp3 bestanden aan kan. Aan Lena heb ik vanochtend al gevraagd of ze die kan afspelen (ik was gisteren vergeten om goed te kijken maar ik vermoedde van wel). Lena vertelt dat dit kan en ik loop weg zodat ze wat verwonderd achterblijft.

Rita heeft een andere laptop dan 2 jaar geleden en er moeten nog wat zaken geregeld worden. Ook als ze straks 2 weken naar Nederland gaat moet de mail zowel via een webbrowser als ook in Outlook kunnen staan. Het is een Griekse versie van Vista, maar toch kom ik eruit met hulp van mijn Outlook en wat vertaalhulp van Rita. Ook wat andere zaken worden geregeld.

Dan zijn Ans en Alex weer terug en is het alweer bijna tijd voor een lunch. Ik hou het licht in verband met de massage, maar Yiannis heeft weer flink wat op tafel gezet. Ook het bakje slakken komen weer te voorschijn maar nog steeds bedank ik voor de eer. Ook Yiannis eet er niet veel van.

Daarna duiken Alex en ik op de banken met een leesboek. Lekker rustig en wachten op Alekka. Die komt - zoals een goed Griekse betaamt - een uur "te laat". Mij maakt het niet zoveel uit, ik heb vakantie en zolang ik mijn massage maar krijg. Ik word gevraagd om de massagetafel naar binnen te tillen en dat doe ik dan natuurlijk. Alekka heeft daarna nog even problemen met de muziekinstallatie maar dat verhelp ik ook. Dus met een lekker muziekje op de achtergrond ga ik op de tafel liggen en ontvang een uur lang een heerlijke massage.

Ik mag nog even lekker blijven liggen terwijl Alekka weer wat energie op doet voor de volgende. Dat is Ans en die is nog enigszins gespannen, ook omdat ze niet goed Engels kan spreken. Alekka stelt haar op het gemak en dat doet ze zo goed dat ze na het einde van massage diep in slaap ligt.

Ondertussen zitten Alex, ik en nog wat anderen te wachten op de excursie naar het klooster. Rita is ook pas net wakker van haar slaapje en Alex gaat Ans rustig wakker maken. Die komt compleet ontspannen te voorschijn. We wandelen daarna achter Rita aan naar het klooster wat aan het begin van het dorp ligt. Twee jaar geleden was ik er ook al, maar toen waren er geen bewoners. Nu is er 1 non maar die laat zich niet zien. We kijken in de kerk en daarna gaat het gezelschap naar de geheime meisjesschool. Die laat ik nu voor wat het is en ik loop al terug richting Porfyron. Ik ga richting het "nieuwe" huis van Yiannis en Rita en zet dat op de foto. Ook het uitzicht is prachtig, zeker omdat de zon nu langzaam aan het zakken is krijg je prachtige schaduwwen in de bergen.

Terug bij Porfyron ga ik mij omkleden want is het etenstijd. Alekka is nog bezig met de buurvrouw en zal daarna de buurman nog doen. Vier uur masseren dus. Wij krijgen ondertussen weer een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Een Nederlands paar wordt teleurgesteld want het hotel zit vol. Ze worden verwezen naar Ameliko, naar onze Griekse John Cleese. Maar even later zijn ze terug omdat ze wel van Yiannis kookkunst willen proeven.

Alex en ik gaan weer bijtijds naar binnen. Het koelt buiten nog steeds snel af en ook het windje helpt hieraan mee. We bestellen weer een Frappee Porfyron en zitten nog even te lezen. Dat is afgelopen als de rest binnenkomt en het gedaan is met de rust. Ik wil echter toch doorlezen want ik ben met het laatste hoofdstuk bezig. Terwijl ik vol in de ontknoping zit, gooit Yiannis een tijdschrift over mijn schouder op mijn boek. Ik schrik mij een ongeluk! Nog een actie waardoor mijn wraak nog groter zal moeten zijn. Hij heeft pretoogjes en gaat ook zitten lezen.

Na een tijdje loop ik naar de kast met de vliegenmeppers en pak ik de handjes-mepper. Helaas vertrekt hij bijna geen spier als ik die naast zijn oor laat dichtklappen. Eerste poging mislukt. De mepper heeft echter wel veel bekijks en er wordt flink om gelachen.

Om 23:50 ben ik een van de laatste die mijn bed op zoekt. Niet veel later sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje