Reisverslag  Dag 20 - Vrijdag 24 juni 2011

 

08:00 Wakker, geode nacht gehad. Bijna geen stijve nek weer, je merkt enkel dat de nekspieren nog moeite hebben met wakker worden. Na een warme douche weer de ontbijtkamer opgezocht. Yiannis en Rita zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen, Rita bakt pannenkoeken. Na het ontbijt en wat gezellig praten bij het rokersclubje is het tijd voor het verslag.

Dat wordt gedurende dag voltooid. Ik word onderbroken door het drinkgroepje van Yiannis, de lunch met Ans, Alex, Yiannis en Rita en dan de voorbereidingen van het lamsvlees (Ans, Alex en ik krijgen een kleine workshop van Yiannis). Allemaal geen straf om te mogen meemaken maar daarom loopt het maken van het verslag wel enigszins uit. Het is pas 16:40 als ik weer helemaal bij ben. Dus deze dag is voorbij. Zo meteen naar het kafenion om de site bij te werken. En dan straks lekker genieten van het lamsvlees.

Hoe de komende dagen eruit gaan zien? Ik heb werkelijk geen idee! Morgen vertrekken alle gasten en blijf ik enkel over. Yiannis en Rita hebben dan wel eens het hotel voor 2 dagen gesloten om er even op uit te trekken. Ik ben flexibel en zal morgen wel bepalen wat ik ga doen. En jullie, lieve kijkbuislezertjes, gaan dat lezen na de volgende update.

Wordt vervolgd!

Dat de site is bijgewerkt hebben jullie kunnen lezen, want anders waren jullie nooit hier gekomen. Ik had wel geluk want niet veel later viel de stroom uit. Bij thuiskomst heb ik de laptop opgeborgen en mijn boek en mijn sudoku gepakt. Daarmee vermaak ik mij wel totdat het diner begint. Een van de dames wil echter douchen maar hn badkamer heeft geen raampje. Dan schiet mij ineens de noodverlichting te binnen die ik bij de Jumbo heb gekocht. De batterijen zijn niet helemaal opgeladen maar hij geeft voldoende licht om iemand toch te laten douchen. Ja, ik ben niet zo gauw voor een gat te vangen.

Het wordt een lekkere avond want de temperatuur is aangenaam en de wind steekt niet op. Ik help wat mee om iedere tafel te voorzien van waterkannen (karaffa volgens Yiannis, kanetta volgens Lena) met lekker bergwater. Het eten (lamsvlees) is weer heerlijk en ondanks dat het voor eenieder de laatste avond is (ook voor mij?) is de sfeer er niet minder om. Ben, Tilly, Alex en Ans maken het echter niet heel laat. Morgenochtend willen ze om 05:30 gaan rijden naar respectievelijk Preveza en Thessaloniki. Wel nemen Alex en ik onze medicatie in de vorm van een frappee Porfyron. Ik blijf nog even zitten lezen maar zal het ook niet te laat maken. Samen met Rita gaan we de vroege vertrekkers uitzwaaien. Dus om 23:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje