Reisverslag  Dag 21 - Zaterdag 25 juni 2011

 

05:15 De wekker gaat en ik stap snel uit bed. Ik kleed mij aan en daar heeft Rita al koffie en thee gezet voor de vertrekkende gasten. Die pakken hun laatste spullen in de huurauto's en dan is het moment van afscheid nemen gekomen. Vooral Alex en Ans ga ik missen, het zijn speciale mensen met een hart van goud. We zwaaien ze uit, hoewel dat bij Ben en Tilly zo lang duurt (omdat Ben de tomtom nog moet instellen en dat gaat niet zo snel bij hem) dat Rita en ik klaarwakker zijn door de kou. De thermometer geeft een koele 13,5 graden aan! Toch proberen we nog wat te gaan slapen en gaan de lichten weer uit.

08:30 Wakker. Toch nog in slaap gevallen, hoewel het wel even duurde. Maar nu weer fris en fruitig gemeld aan het ontbijt. Er zijn nog twee stellen aanwezig maar die gaan beide vandaag weer terug naar Parga. Een stel zit in Vizantio en ik vraag ze om de familie Sakis de groeten te doen. Als ook beide andere stellen vertrokken zijn, blijf ik alleen achter. Rita maakt mij duidelijk dat ik nog steeds gast ben. Maar tijdens de koffiepauze van Lena maken zowel Lena als Rita duidelijk dat er nu enkel familie aanwezig is. Dat geeft mij een warm gevoel en zo voel ik dat ook.

Yiannis is in de tuin bezig, Rita deels achter de computer en deels Lena helpend want de verlaten kamers moeten weer spik en span zijn. Ik begrijp van Rita dat ze maandagochtend eerst de massage willen laten uitvoeren en dat ze daarna voor een paar dagen naar Lefkas gaan. Yiannis twijfelt nog, vooral vanwege het weer. Want dat weer is dit jaar echt vreemd aan het doen. Zoals nu wordt de wind steeds sterker en met vlagen zelfs krachtig. Yiannis komt bezweet uit de tuin want de zon brandt nog steeds fel, maar in de schaduw koel je toch snel af. De "bruidssluier" (een vitragenet) over de kersenboom is het vanwege de wind aan het begeven.

We krijgen weer een stroomstaking en ik haal beide noodlampen uit de auto en gebruk ze voor de gang. Als de stroom na 1,5 uur weer terug is ga ik ze meteen opladen, de kans bestaat dat we vandaag nog een stroomstaking krijgen. We eten gezamenlijk een lunch en dan is het toch siësta tijd. Ik stel aan Yiannis en Rita voor om de wacht te houden zodat ze beide wat rust kunnen nemen. Yiannis wijst dat af en gaat - net als 2 jaar geleden - op de bank liggen. Ze hebben dan wel plannen voor een midweek vakantie maar als er gasten komen kan dat zomaar wijzigen. Ik duik wel even het bed in, maar kan de slaap niet vatten. Ik lig wel relaxed muziek te luisteren, slaap je niet dan rust je toch.

Eind middag gaat het licht dan weer een keer uit. Gelaten laten we het over ons heen komen, we kunnen er niets aan doen en het leven gaat toch wel door. De avond wordt binnen doorgebracht. De wind maakt het buiten nu echt onaangenaam en giert om het hotel. Zelfs Yiannis werpt af en toe een blik naar buiten. Hij vraagt wat ik wil eten en ik vertel hem dat het iets simpels mag zijn. Toch is simpel bij hem altijd nog extreem lekker. Rita is op dieet en slaat het avondeten over. Ze is naar de buren om iets af te geven en daarom eten Yiannis en Yianakis (mijn naam) samen terwijl we naar een film op tv kijken.

Rita komt later weer binnen en meldt dat het buiten behoorlijk te keer gaat qua wind. Er is geen regen. Bovenin het dorp is een cafe en daar treedt een blinde zangeres op. We gaan daar om 22:30 naar toe, samen met de buurman die vandaag met zijn vader het dak van hun huis hebben gerepareerd. Na een fikse klim tegen de wind in komen we bij het cafe aan. Ik was hier nog niet eerder geweest maar het is een mooi cafe, licht ingericht. De blinde zangeres zit achter de piano te zingen. Ze beweegt zich niet zoals Stevie Wonder, maar speelt en zingt wel prima. Het enige is dat bijna alles in 1 toonhoogte (heel hoog) wordt gezongen. Bij Jennifer Ewbank (1e seizoen Voice of Holland) werd dat ook gezegd maar die zong toch veel uitgebreider. Toch is het goed vol te houden en menig liedje wordt meegezongen door een groepje jeugd wat op een hoekbank ligt. Ik krijg van Ruud een sms dat hij weer naar kattegejank (traditionele Kretense muziek) moet luisteren.

De tsipouro smaakt prima, hoewel ik de enige ben die het drinkt. Rita houdt het bij een soda en Yiannis en de buurman zitten aan de whisky. De tijd verstrijkt snel en Rita gaat al naar bed. Ondertussen is de Griekse John Cleese ook gearriveerd. Om 01:30 houdt de zangeres er mee op en gaan wij ook richting huis. De wind is nog steeds sterk maar in de rug en afdalend heb je er veel minder moeite mee. Om 02:00 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje