Reisverslag  Dag 24 - Dinsdag 28 juni 2011

 

07:30 Ik word wakker. Goed geslapen en dankzij het rolluik is het goed donker gebleven. Onder het genot van Edwin Evers op radio538 (dankzij draadloos-webradio) duik ik onder de douche. Daarna richting ontbijtzaal waar ondertussen de Aziatische medemensch het buffet heeft aangevallen. Het blijkt een (ongewoon lange) Aziatische vrouw te zijn met haar gehele entourage. Ze zijn uitgenodigd door de Grieken om zaken te doen en wel in bont. Dat floreert hier nog en vooral Russen en Aziaten zijn nog erg van het bont. Voor de mensen die dicht bij de pool wonen kan ik het mij voorstellen, maar zo ziet dat lange vrouwtje er niet uit. Maar goed, ieder zijn ding.

Het buffet is keurig aangevuld en ik kan genoeg van mijn gading vinden. Daarna praat ik wat met Maria, de receptioniste die gisteren mij ook ontving. Ze pakt een kaartje van Kastoria en we lopen de bezienswaardigheden door. Er zijn er nieuwe bijgekomen, waaronder een grot. Maar ik heet geen Berry en heb al genoeg grotten gezien. Veel andere plekken heb ik al bezocht maar toch bedank ik haar voor de info en ga met de auto naar het schiereiland. Daar parkeer ik de auto en loop wat langs het meer.

Als ik met een frappee aan de waterkant zit krijg ik slecht bericht van Marco Krijger (vriend en collega zowel bij 5Hart als uit de tijd in Assen). Die meldt dat Michiel onverwachts is overleden. Ik ken er twee maar ik krijg snel duidelijkheid van hem, het is Michiel Groeneveld een oud-collega uit Assen. Marco heeft daar tot begin van dit jaar nog nauw mee samengewerkt. We noemde hem al in 1994 Opa omdat hij de oudste van het stel ontwikkelaars was. Maar zo oud was hij helemaal niet! Hij is slechts 57 jaar geworden en dit bericht slaat toch wel in als een bom! Met weemoed denk ik terug aan de jaren die we samen gehad hebben. Zo zie je maar weer, het kan zo gedaan zijn met de pret en het leven.

Verdoofd ga ik richting hotel. Via het werk probeer ik nog wat afleiding te hebben maar dat wil niet. Ik ga dus liggen lezen en gelukkig voert het nieuwe boek mijn gedachten naar andere plekken. Ik bel Naousa om ze daar te vertellen dat ik vrijdag wil gaan komen. Ik krijg Dimitra aan de lijn en we praten in het Grieks even bij. Maar dan blijkt dat ze zaterdag helemaal vol zitten! Dat is goed voor ze maar dat had ik niet verwacht. Ik kan dus pas zondag komen. Dat bevestig ik dus aan Dimitra en geef haar ook de vertrekdatum (11 juli) door.

Ik ga daarna naar de balie en vraag aan Maria of ik kan bijboeken tot zondag. Gelukkig kan dat en dus heb ik geen probleem met een dak boven mijn hoofd. De rest van de middag en begin avond worden in de kamer of op het balkon doorgebracht. Dan loop ik naar de taverna die verderop in de straat zit. Er zit gelukkig al iemand te eten maar ik krijg de indruk (ook uit de gesloten en te koop staande taverna ernaast) dat het niet erg goed gaat met de taverna's hier. Toch is het eten goed en niet duur.

Terug op de kamer lig ik nog wat te lezen totdat ik het welletjes vind. Het is dan 23:40 en ik sluit alle luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje