Reisverslag  Dag 26 - Donderdag 30 juni 2011

 

08:30 Lekker geslapen en na het ontbijt bespreek ik de route met Maria. Ik wil naar een meer wat op de grens met Albanië ligt. Volgens Maria is daar echter heel weinig aan en ze verwijst mij naar het berendorp, Nimfeon. Daar ben ik al eens eerder geweest maar het dorp zelf heb ik toen niet compleet verkend. Goede tip en met een door Maria gemaakte frappee stap ik in de auto.

Het is licht bewolkt en ik rijd op mijn gemak naar het bergdorp waarbij ik onderweg vaak stop voor foto's. Ik laat ook de dieseltank vullen. De diesel is hier duurder, ik betaal hier nu 1,44 voor een liter en dat is de goedkoopste die ik nu kan vinden. Ik stop onderweg in een dorp omdat er een markt is. Helaas is het een gewone en kleine markt en dus rijd ik snel weer verder. Dan gaat het de bergen in en kom ik in Nimfeon.

Daar parkeer ik aan het begin van het dorp en ga te voet het dorp door. Ik moet af en toe flink klimmen en daarbij ook honden ontwijken die meelopen. Gelukkig zijn ze niet uit op mijn kuiten want daar hadden ze een mooie kluif aan gehad. Het is wisselend bewolkt met een briesje. Ik maak leuke opnamen en bekijk hoe ze gebouwen aan het restaureren zijn of opnieuw aan het bouwen zijn.

Ik stap weer in de auto en rijd wat rond en kom in een plaatsje waar ik al jaren eerder vanuit Naousa ben geweest. Dus keer ik om en ga richting Florina. Die plaats heeft verder niets anders dan een uitgestorven station. Ik rijd daarna dus door naar huis en kom langs de Albanese grens. Dat merk ik ook goed doordat het stikt van de politie en op twee plaatsen zijn er zelfs controles. Ik mag beide keren echter zo doorrijden. Had ik naar het meer gereden (en dus Albanese grens) dan was ik vast aangehouden. Een vent alleen, in een volgeladen auto. Dat roept vragen op.

Vermoeid maar voldaan na een fikse rit door de bergen kom ik in Kastoria aan. Ik parkeer bij het centrum en ga op zoek naar een taverna. Aan de rand van het water vind ik er een en ik nuttig een late lunch (of vroeg diner), want het is ondertussen 16:00. Als ik daarna bij het hotel aan kom is Maria er nog steeds. Die zou om 15:00 vrij zijn en morgen een vrije dag hebben omdat er familie vanuit Zwitserland aankomt (ze is Griekse, geboren in Kastoria). Ik maak haar duidelijk dat het haar vrije dag is maar dat daalt nog niet helemaal in de hersens in (ze is niet blond).

Ik ga na een kleine siësta naar beneden en ga met een frappee (gemaakt door Margaryta) in de zon zitten lezen. Dat duurt echter niet lang want er schuiven donkere wolken voor de zon. Even denk ik dat het gaat regenen maar het waait over. Toch ga ik uit de wind zitten en lees nog even verder. Ik hoef vandaag geen eten meer en ga dan ook om 20:15 richting kamer. Daar internet ik nog wat en lees wat verder. Ook kijk ik naar een Griekse docu maar dat duurt kort want daarna gaat het, zoals op de rest van de zenders, over de crisis.

Ik vind het welletjes en zet wat muziek op terwijl ik langzaam richting dromenland ga. Ik sluit om 23:50 dan mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje