Reisverslag  Dag 28 - Zaterdag 2 juli 2011

 

08:00 Wakker. Het is een mooie ochtend en dus zal de temperatuur wel snel omhoog lopen. Ik ga dus na het ontbijt meteen met de auto richting centrum. Ik rijd de berg op die op het schiereiland ligt. Ik kijk dan op ca 200 meter hoogte ten opzichte van het meer (wat op 650 meter boven de zeespiegel ligt) uit dat meer, Kastoria en de omliggende bergen en het landschap. Natuurlijk een kerkje bovenop de punt maar ook een telefoonmast en satellietontvangers.

Dan ga ik weer naar beneden en rijd ik het schiereiland verder rond. De grot sla ik over (Ja Berry, ik heb er genoeg gezien, jij krijgt er nooit genoeg van) en rijd door naar het klooster. Even broekspijpen aan de korte broek, wel zo netjes. Ik steek kaarsjes op en bekijk het interieur. Met mijn nieuwe camera kan ik machtig mooie opnamen maken zonder te flitsen, wat ook niet mag ter bescherming van de iconen. Aan de buitenkant zijn ze wandschilderingen aan het restaureren, met recht een monnikenwerk!

Ik rijd verder en kom weer bij het parkeerterrein aan. Ik parkeer en loop naar de vele terrasjes. Daar zit ik een tijd met een freddo espresso uit te kijken over het meer en naar de langslopende mensen. Ja, zware arbeid. En dan is het goed rusten. Vandaar dat ik om 13:00 terug ben bij het hotel. Ik ga daar op het terras nog even zitten lezen maar dan roept mijn bed. Onderweg naar huis kom ik langs taverna Paradisos. Het is er afgeladen druk!! Dus die draait in het weekend wel goed maar dan op de middag.

Maria van de receptie heeft bijna haar dienst erop zitten en heeft morgen de avonddienst. Dus die zie ik niet meer. Ze komt de receptie uit om afscheid van mij te nemen. Het is een heel lieve meid en ik bedank haar voor de warme ontvangst en gastvrijheid. Zij bedankt mij voor het bezoek aan het hotel en vond dat ik een gezellige en aangename gast was. Ik hoop haar in de komende jaren nogmaals te zien.

De siësta verloopt goed en daarna lig ik lekker te lezen terwijl ik een lekker muziekje draai. Ik lees nu als een gek, het is een goede ontspanning voor mij. Buiten komen er wat zwartere wolken opzetten maar tot regen komt het niet. Ik ga weer lopend naar Paradisos. Er staat lam op het menu, altijd goed. Verderop is er een festival maar ik hoor iets teveel fiedelmuziek (of kattegejank zoals Ruud het omschrijft). En ik heb weinig zin daar vandaag in. Dus loop ik terug naar huis en neem daar nog een tsipouro voor het slapen gaan. Dat slapen gaat met een flink glas achter de kiezen altijd goed en dus sluit ik om 0:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje