Reisverslag  Dag 30 - Maandag 4 juli 2011

 

07:00 Wakker. De zon staat al vol op kamer 22. Ik lig nog even lekker wat te lezen voordat ik mij aan het eerste ontbijtje in Naoussa begeef. Volgens mij is kamer 23 een betere optie en ik heb, volgens mij, die mensen vanochtend horen vertrekken. Ik vraag dus aan Dimitra of ik van kamer mag wisselen. Akis helpt mij bij de vertaling want ik kom er in het Grieks niet geheel uit en Dimitra niet in het Engels. Maar het is geen probleem en ik maak nog even duidelijk dat ik de hele dag hier ben en dat ze dus geen haast hoeven te maken. Toch wordt de schoonmaakster meteen naar kamer 23 gestuurd.

Na het ontbijt ga ik binnen met een frappee zitten. Mara zit met een vriendinnetje tv te kijken. Van die Japanse cartoons. Dat vriendinnetje is een beetje nadrukkelijk aanwezig en ik merk dat Mara meer richting mij trekt. Vriendin gaat met de gameboy naar kamer 10 en Mara blijft kijken. Dan wordt het toch even spannend en ze zoekt even oogcontact. Zolang ze haar arm maar tegen die van mij kan houden is het goed, dan is het blijkbaar niet zo spannend meer.

Het is vandaag ook wasdag. Nee, ik ga niet zoals vroeger (weet je het nog Berry?) met een teiltje in de badkamer zitten. Ik ga de lokale economie helpen door het uit te besteden. Al een paar jaar ken ik nu Nicoletta en gisteren heb ik al even gekeken of ze er nog zat. Dat was zo en dus ga ik met een gevulde Ikea tas onder de arm richting wasserij. Ze herkent mij en ik mag de wastas bij haar achterlaten. Ik maak haar duidelijk dat ik er niet op zit te wachten en dat morgen ook prima is. Morgen kan ik de was na 12:00, maar voor 14:00 ophalen. In de zomer draait ze, vanwege de warmte, enkel in de ochtend wassen. In de middag werkt ze in een supermarkt, daar staat de airco aan.

Ik loop nog wat rond in het centrum en ga dan richting huis. Bij terugkomst blijkt dat mijn kamer (nu nog 22) schoongemaakt wordt maar dat mijn spullen al door Julia naar kamer 23 zijn verhuisd. Ik heb dus zelf niets hoeven te doen! Deze kamer heeft pas later op de dag de zon, wel een balkon, maar minder ramen zodat het ook niet zo warm wordt. En volgens de verwachting gaat het komend weekend richting de 35 graden. Ik ben blij met deze kamer ondanks het feit dat de draadloze ontvangst nu bijna nihil is. Als ik goede ontvangst wil hebben ga ik met de laptop wel beneden zitten.

De rest van de dag wordt al lezend, rondlopend door Naoussa, frappee drinkend en siësta houdend doorgebracht. Ik heb 5 leuke blauwe flessen gekocht die je kan afsluiten met een oude Grolsch sluiting. Daar kan thuis mooi de sterke drank in want die mag niet te lang in plastic flessen zitten (tijdens transport is dat echter wel het makkelijkst).

De avond breekt aan en ik maak mij gereed voor een maaltijd. Volgens mij is op de maadag mijn restaurant dicht en dat blijkt ook waar te zijn. Ik heb wel wat trek maar ook niet zo heel veel. En dus strijk ik bij een van de vele pitta gyros tentjes neer en eet daar ...   ... een vegetarische groenteschotel nou goed?!? Ik slenter nog wat rond maar ga dan richting hotel. De route langs de rivier is afgesloten want ze zijn een fabriek die ernaast ligt aan het slopen. Bij het hotel aangekomen wens ik Nikos een goede nacht en ga richting bed. Om 23:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje