Reisverslag  Dag 38 - Dinsdag 12 juli 2011

 

07:30 Vroeg wakker maar heerlijk geslapen. Ik ga naar de supermarkt waar Alma werkt, op de weg naar Makriamos aan de rand van Thassos-stad, en haal er drank en brood. Ik zie Alma er ook en we praten even met elkaar. Het is 08:15 en al 30 graden buiten. De zon brandt ook goed op de auto. Terug naar de villa en genoten van een heerlijk - maar wel zelf moeten maken - ontbijtje.

Het is 11:30 als ik de twee kratjes perziken bij huize Sinodias aflever. Ik maak zelf een frappee terwijl Elsbeth zaken voor de paspoorten regelt. Een goede vriendin (Brigitte) en zoon (Ruben) komen uit Nederland op bezoek. Voor hen is het grote appartement. Het kleine appartement is ingenomen door Chrisa, de zus van Stelios. Na de dood van haar moeder wilde ze even, en heel begrijpelijk, niet alleen zijn. Dus krijg ik het aanbod om tot donderdag in villa 4 te zitten, daarna 2 nachten in hotel Filia bij het kantoor van Stelios en daarna een hele week in villa 6! Een aanbod waar ik heel dankbaar gebruik van maak. De komende weken blijft het tropisch warm en de villa's hebben een goede airco. Ik blijf dus tot 23 juli op dit eiland, voorwaar geen straf!

Begin van de middag ontmoet ik dan Brigitte en haar zoon Ruben (waar Ioli het best wel goed mee kan vinden). Ze brengen een tennistafelspel mee wat meteen uitgepakt en uitgeprobeerd moet worden. Een oude tafel fungeert als speeltafel en al snel tikt het balletje over het netje. Ik denk aan een klein slaapmomentje als de baas met een sms een eind aan die gedachte maakt. Een spoedje. Aan het vaste land knettert het want daar is een fikse onweerswolk tot uitbarsting gekomen. Dat heeft consequenties voor de verbindingen blijkbaar want de snelheid stort in. Toch kan ik het werk klaren en duik daarna het zwembad in.

Als ik op het bed lig te lezen belt Elsbeth. Ze zijn op weg naar Alea, voor het eten van het buffet aldaar. Ik spring in de auto en rijd er naartoe (ja, ik was uitgenodigd). In het nieuwe hotel ontmoet ik ook Chrisa en we eten even lekker van het buffet mee. Daarna gaan we bij de bar zitten en krijg ik een glas freddo waar een normale bar er met gemak drie van had kunnen schenken. We kijken naar een demonstratie salsa dansen. Het is mij veel te warm maar Ioli laat zien dat ze al goed los is in de heupen. Ik verdenk haar ervan dat ze deze show al vaker heeft mee gedanst.

De zonen zijn gaan voetballen en komen flink bezweet terug. Ze gaan daarna nog tikkertje doen en zijn met moeite mee naar huis te krijgen. Thuis lees ik nog even en sluit om 01:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje