Reisverslag  Dag 39 - Woensdag 13 juli 2011

 

09:00 Wakker en na een ontbijtje duik ik in mijn zwembad en ga daarna liggen lezen. Het is toch wel even een vreemde gewaarwording, de afgelopen jaren werd ik op Thassos altijd vergezeld van Berry en Frances. En nu ben ik (weer) alleen op het eiland. Dat betekent dus ook dat je altijd zelf boodschappen moet doen en dat was afgelopen jaren vaak anders en werd ik verwend. Maar goed, ze kregen er ook zoveel voor terug, zoals ritjes Paradise Beach. Die staat voor vandaag op het programma, maar dan aan het eind van de middag.

Eerst meld ik mij bij beide dames die op het punt staan om boodschappen te gaan doen. De kinderen zijn aan het leren of horen aan het leren te zijn. Vooral Engels staat op de lijst want het zijn extra lessen, de schoolvakantie is hier al lang begonnen. Maar goed, de dames en ik gaan in de Fiat 500 naar de Alma-supermarkt waar zojuist alle bevoorrading gedropt is in de toch al smalle gangpaden. Een chaos om er doorheen te komen maar de dames laten zich niet uit het veld slaan. De groeten, cornflakes, water, enzovoort, alles verdwijnt in de kar. Zelfs de hete kip die ze willen gaan eten waarbij het hete slaat op de temperatuur omdat hij net van de grill komt. Het water heb ik maar niet in de kar gegooid maar sjouw ik zelf naar de kassa.

De boodschappen zijn keurig thuis afgeleverd en ik laat de dames ze uitpakken en in de keuken onderbrengen. Ik ga terug naar de villa en lig nog wat te lezen. Voordat ik naar het strand ga is er toch nog wel iets werk maar om 16:00 ben ik dan op Paradise Beach aangekomen. Het terras van de bar/restaurant is fiks uitgebreidt, er is zeker 100 vierkante meter minder parkeerplaats en dat terwijl het toch al krap was. Wat een gekken! Maar ze dachten zeker nog meer om te kunnen zetten. Ik vind gelukkig wel een plekje maar dat komt ook omdat ik altijd eind van de middag ga.

Het is een rustige zee, geen golven om in te duiken. Na een tijdje trekt de bar toch en ga ik zitten voor een freddo espresso. Goede muziek en lekkere stoelen en bankjes. Oke, de uitbreiding is wel geslaagd. Ik word nog even gebeld door Marco Krijger (collega en goede vriend) voor een vraagje over werk. Gelukkig kon ik hem telefonisch helpen want hier een internetverbinding opzetten is niet mogelijk en de laptop staat in de villa.

Om 18:30 keer ik terug naar huis waar ik nog even het zwembad induik. Buiten is het nog steeds heet maar binnen is het aangenaam. Ik ga eten bij Messogios waar ik Stelios met wat vrienden of zakenpartners zie zitten. Van hem krijg ik een tweede retsina en een stukje wild vlees wat gevogelte blijkt te zijn. Ik ben om 23:15 weer bij de villa en het water ziet er zeer uitnodigend uit bij deze warmte. En dus plons ik nog even in mijn zwembad. Het water is niet heel koel. Als ik straks in villa 6 zit dan moeten ijsblokjes daar toch verandering in gaan aanbrengen. Maar nu laat ik het zo en ga liggen lezen op bed. Om 01:00 sluit ik dan mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje