Reisverslag  Dag 40 - Donderdag 14 juli 2011

 

08:30 Verhuisdag. Ik pak vroeg de auto in maar het is niet veel wat ik in te laden heb. Daarna een ontbijtje en zet ik de auto onder het huis van Elsbeth neer in de schaduw. Een frappee en ik praat even met Brigitte. Die blijkt een bedrijfje te runnen wat bruiloften in Griekenland kan regelen (De Griekse Bruiloft). Heel vervelend om een paar keer per jaar naar Griekenland te moeten komen! Nu is ze echter op vakantie maar binnenkort is ze weer op een eiland voor een bruiloft. Voor mij is dat niet aan de orde maar ik krijg (natuurlijk) wel vragen over websites als ik vertel wat ik doe voor de kost.

Het is tegen 11:30 (en ze hadden Elsbeth al gevraagd waar ik bleef) toen ik bij hotel Filia aankwam. Ik krijg kamer 206, een dubbele kamer - alsof ik dat nodig heb - maar wel met grote koelkast, dat is handig voor de spullen die ik koel wil houden totdat ik in villa 6 zit. Als alles opgeborgen is ga ik naar hotel Alea om de spa daar te bekijken. Ik word door Evi door de spa geleidt, een typische hotelspa maar wel mooi ingericht. Ik boek voor morgen een hot stone massage met aansluitend een hoofdmassage.

Terug ga ik via de diverse kioskjes want ik heb saldo voor mijn mobiel nodig. Maar geen van allen hebben wat. De kraskaarten zijn uit de mode en geld voor bonnenmachine (met bijbehorende aansluiting), dat is teveel voor menig kiosk. Ik eet een pitta gyros in het warme centrum en drink daarna een freddo. Geld pinnen is ook al moeilijker geworden, ik krijg maar 300 euro voor een dag uit de machine. Het moet niet gekker worden met die banken! Wat denken die ... wel niet! Of zou het enkel hier zijn omdat er zoveel Oost-Europeanen zijn? Ik wil niemand beschuldigen maar de meeste skimmers zijn hier wel vanuit afkomstig.

Terug op de kamer wil ik gaan slapen als er op de deur geklopt wordt. De receptioniste wilde mijn kamer als voorbeeld laten zien maar verontschuldigt zich nu voor het feit dat ik lag te slapen. Hindert niets maar de bezichtiging gaat niet door. Dus ga ik maar liggen lezen en beëindig een avontuur in de middeleeuwen. Er ligt nog een ander op mij te wachten.

Ik ga wat rondlopen aan de kust en strijk op een bankje neer bij bar baccarat. Nog steeds geen slimme bediening maar je zit er wel lekker met uitzicht op zee. En de freddo smaakt goed. Via Messogios, waar ik Akis even spreek, loop ik terug naar het hotel. Ik eet vanavond bij Symi en kom daar tegen 22:00 aan. Ik zie Nikos, een bekende die ik ook van Akis de groeten moet doen. Het eten gaat weer prettig richting maagdarmkanaal waarbij de smaakpapillen zeker niet onbetuigd blijven in de goede zin van het woord.

Ik loop weer terug naar het hotel en ben blij dat er een airco is. Het koelt in de avond wel af maar het blijft warm. Gelukkig niet zo plakkerig als in Nederland en dat is zeker mijn geluk. Ik lees nog een hoofdstuk uit de middeleeuwen en val met afgehakte hoofden en ridders te paard bijna in slaap. Ik sluit mijn luiken om 01:00.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje