Reisverslag  Dag 41 - Vrijdag 15 juli 2011

 

08:30 Wakker. Voordeel van het hotel is wel dat er ontbijt geserveerd wordt. En dus begeef ik mij naar de ontbijttafel waar ik door de bekende schoonmaaksters wordt verwelkomd. Je ziet ze ook overal, bij de villa's en hier en ze doen ondanks de hitte trouw hun werk. Even een applausje voor de schoonmaaksters! (nee Berry, ik zei een, niet één). Ik bezoek Stelios nog even op kantoor en hij vraagt wat ik ga doen. Als ik de massage noemt hangt hij meteen aan de lijn. Hij zegt mij korting toe waarvoor ik hem hartelijk dank. Zijn kantoor kan ook wel wat IT aanpak gebruiken maar ik hoor dat er toch iets moet veranderen omdat ze meer kantoorruimte nodig hebben.

Ik mis de aanspraak bij de dames en dus rijd ik naar huize Sinodias, voor een frappee met Elsbeth en Brigitte. En natuurlijk om ze de ogen uit te steken dat ik zo een massage heb. Ze staan, zoals bijna altijd, in de keuken en hebben hun handen vol aan de 4 kinderen. Volgens mij zijn ze wel jaloers, hoewel de vader van Brigitte masseur is en ze in Nederland dus goed bedeeld is qua massages. Dat maakt mij dan weer jaloers.

Ik verwissel wat inktpatronen en kijk of ik een ups kan aansluiten. Ja ook hier gaat het IT leven gewoon door. Maar dan wel een veel betere kantooromgeving, tenzij het een bloedheet kantoortje betreft waar Elsbeth haar kantoor houdt. Maar dat gaat nog wel veranderen, ik heb met Elsbeth wat plannen doorgesproken. Of Stelios daar blij van wordt? Ik zal het volgend jaar wel vernemen.

Het is tijd voor de massage en ik meld mij keurig voor die tijd bij Katharina. Ik ga mijn eigen badjas pakken want ook hier hebben ze one-size-fits-me-not badjassen en daarin zie ik eruit als een sumo worstelaar. Dus met mijn eigen badjas aan volg ik Katharina naar de massageruimte. Laat de hotstone maar beginnen.

Die is inderdaad heerlijk. En daarbij nog een hoofdmassage, ik lig dus volledig ontspannen op de tafel. Aldus ontspannen bereik ik weer Limenas, ook wel Thassos-stad genoemd. Ik denk even niet goed na en rijd zo richting villa's. Pas als ik er ben bedenk ik mij dat ik naar het hotel moet. Enfin, dan maar mijn verhaal aan de dames kwijt. Die zijn er niet en de kinderen strikken mij al snel voor een potje pesten (met kaarten). De dames komen terug en horen mijn verhaal aan. Toch mag ik blijven om een broodje mee te eten.

Daarna ga ik naar de hotelkamer waar ik diep in slaap val. Ik word pas om 17:45 wakker. En ik wil nog naar het strand! Geen probleem. Net als ik in de auto wil stappen, bellen Berry en Frances. Die denken dat ik al op het strand lig maar als ik ze vertel dat ik er juist naartoe rijd worden ze nog uitzinniger. Ze missen het wel. Ik praat nog even lekker met ze door terwijl ik de auto de kronkelige rondweg op rijd.

Bij Paradise beach aangekomen is de zon bijna verdwenen, zijn er geen golven maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Ik vermaak mij prima, lekker in de zee. Ik dobber er een hele tijd in rond en het strand raakt steeds meer ontvolkt. Toch komen er zelfs nu nog mensen om even de zee in te duiken. Doordat de zon nu niet in je gezicht schijnt kan ik de kust bekijken. Meteen vallen mij nieuwe gebouwen op. Dus of dit nog jaren Paradise zal zijn waag ik te betwijfelen.

Om 21:00 ben ik weer thuis. Veel trek heb ik niet en dus eet ik wat gemakkelijks. Terug op de hotelkamer lig ik al snel weer te lezen maar het nieuwe boek moet nog even op gang komen. En die gang komt er nu verder niet in want ik sluit mijn ogen om 0:15.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje