Reisverslag  Dag 42 - Zaterdag 16 juli 2011

 

09:00 Wakker. Zo, dat is even slapen. Al snel zit ik aan het ontbijt en kort daarna verdwijnen de spullen weer richting auto want het is vandaag verhuisdag. Ik mag naar villa 6! Dat het niet zo snel zal gaan omdat de villa schoongemaakt moet worden, dat begrijp ik. Maar toch laad ik de spullen in, ga boven nog even liggen lezen en betaal om 10:30 mijn rekening bij de receptie. Speciale prijs. Daarna naar huize Sinodias, waar ik Elsbeth en Brigitte weer in de keuken aantref. Ze zouden boodschappen gaan doen maar het is er nog niet van gekomen met 4 aandacht vragende kinderen. Uiteindelijk blijkt dat ze enkel water echt nodig hebben en dat heb ik dus voor ze gehaald waarbij ik meteen voor mijzelf het een en ander gehaald heb.

Na 24 flessen afgeleverd te hebben vertrek ik naar villa 6. De schoonmaaksters zijn net klaar maar ik kan er nog niet volledig in. Een fotograaf komt plaatjes schieten van de binnenkant en dat kan mooi als de villa nog niet door mij is volgestouwd. Ondertussen maakt Elsbeth het alweer vies door met vieze voeten over de benedenvloer te lopen. Gelukkig poetst ze die zelf weg. Ik ga buiten in de hoek zitten en moet dringend gaan tikken. Ik loop 8 dagen achter en heb dus aardig wat te doen. Dan komt Elsbeth met twee Finse dames. Want een Finse touroperator bekijkt het eiland en dus ook deze villa's. "Mijn" villa wordt gebruikt als beoordelingsobject en alles wordt genoteerd terwijl de andere dame foto's schiet. Dan krijg ik ook van Elsbeth te horen dat de fotograaf pas vanavond komt. Dat wordt dus pas eind van de avond uitpakken. Misschien ook maar beter vanwege de warmte. Mijn koelkast spullen verdwijnen echter wel in de koelkast.

De middag verstrijkt met tikken en af en toe een plons. Ik maak een beker soep en hou het voor de rest bij water, veel water. Het begin van de avond is aangebroken en de fotograaf is zojuist met Elsbeth aangekomen. Ik ben ook bij de tegenwoordige tijd en kan dus zo de site bij gaan werken. Daarna eens lekker gaan eten, ik denk bij Messogios.

Wordt vervolgd...

De fotograaf is ongeveer een uurtje in en rond de villa bezig. Daarna kan ik wat spullen uit de auto pakken en mij installeren in de villa. Met andere woorden, dan pas mag ik er een zooitje van maken. Ik heb nu wel een fruitmand vol fruit staan, dat stond zo leuk op de foto. Die zal morgen wel weer naar Elsbeth verhuizen want morgen komt de fotograaf nog terug om foto's te maken van haar kinderen in het zwembad.

Ik doe mijn avondritueel en ben om 22:00 gereed. Ik ga weer naar Mesogeios, het eten is goed en de bediening, met name Akis, is gezellig. Het is weer een goede maaltijd en het is al middernacht geweest als ik terug ga richting villa 6. Ik parkeer bovenaan en moet altijd afwachten hoe de andere villa eigenaren hun auto hebben geparkeerd. Er zijn Roemenen, Grieken en Scandinaviërs. Dus er wordt nog wel eens, in mijn ogen dan, vreemd geparkeerd. Ik ga op bed nog wat liggen lezen en het is zo 01:45. Ik sluit dan toch maar mijn boek en mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje