Reisverslag  Dag 43 - Zondag 17 juli 2011

 

09:00 Op mijn gemak word ik wakker en maak een ontbijtje. Vandaag is het rustdag voor mij. Elsbeth gaat met Brigitte en de kinderen naar de andere kant van het eiland. Als het goed is gaat Stelios ook mee maar dat is erg afhankelijk van de werkzaamheden. Een aantal touroperators zijn op het eiland om contracten voor volgend jaar af te sluiten. Dus dat zijn altijd spannende tijden want de hele reiswereld staat de laatste jaren al onder grote spanning.

Maar eerst is het ineens een fiks lawaai en liggen er drie kinderen in "mijn" zwembad te plonzen! Elsbeth staat er grinnikend bij en de fotograaf geeft aanwijzingen. Ik sta er ook naar te kijken en meld dat ik nog fruit van haar heb staan. De fotograaf is op een gegeven moment klaar maar de kinderen hebben er nog zoveel lol in dat ze er niet uit willen. Dan ineens staan er nog 3 meisjes bij het zwembad. Die blijken van villa 1 te zijn. Later blijkt dat ze ook uitgenodigd waren voor de fotosessie, maar dat ze veel te laat op kwamen dagen. En ik voel mij vandaag niet echt geroepen tot een animatieteam, dus verzoek ik even later tot ontruiming van het zwembad.

Ik heb enkel een beetje spanning rond het hoofd. Het is geen hoofdpijn maar wel een gevoel alsof je een dag met een pet op gelopen hebt en die nu afdoet. Je voelt de pet nog steeds zitten. Maar ik draag helemaal geen pet! Tevens is de maagstreek erg aan het rommelen wat al geresulteerd heeft in een fikse sprint richting toilet. Die sprint was net op tijd en daar wil ik het bij laten. Maar de rest van de dag zal ik af en toe in elkaar krimpen en het toilet wat vaker bezoeken dan normaal. Ik denk dat ik gisteren na de (verhitte) verhuizing iets te enthousiast met koud water ben bezig geweest.

Aldus wordt de dag rustig (en soms heel even onrustig) doorgebracht. Veel lezen, dat komt er de rest van het jaar niet van en ik vind het heerlijk ontspannend. Ook een siësta valt onder die categorie en dus geef ik mij daar ook aan over.

Begin van de avond zit ik achter de laptop wat te surfen en mail te beantwoorden. Ik kom via Eisenbahn Romantik op een aantal leuke filmpjes en zit die achter de keukentafel te bekijken. Het maagdarmkanaal is wat tot rust gekomen maar ik heb geen zin om in een restaurant te zitten en dan een sprint te moeten trekken. Dus eet ik thuis een broodje en een kop soep. Dat gaat goed en al kijkend naar stoomtreinen, overwegwachters en modeltreinen verstrijkt de avond. Ik duik er vanavond vroeg in, dus moet ik het leesboek niet meenemen naar boven. Aldus geschiedt en ik sluit om 23:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje