Reisverslag  Dag 44 - Maandag 18 juli 2011

 

08:30 Wakker na een goede nachtrust. Het toiletbezoek is beperkt gebleven tot 1 keer en dat was dit keer een aangenaam verblijf. Diegene die meer zouden willen weten moet ik teleurstellen. Na een ontbijtje ga ik lekker liggen lezen onder het afdak. Niet omdat het regent maar omdat de zon ongenadig al brandt. Ik weet het, in Nederland is het anders. Zag op de Duitse satelliet televisie ook beelden van flinke buien in Duitsland. Hier zou het best even mogen afkoelen en de lucht even verfrist worden door een (fikse) bui. Maar gezien de verwachtingen gaat dat de komende twee weken niet gebeuren.

Elsbeth en Brigitte zijn met de kinderen de boot op. Niet de boot naar de vaste wal maar de boot naar Golden Beach. Aan de ene kant zou ik wel mee zijn gegaan maar er staat wat meer wind en dan schommelt de boot mij iets teveel. Aan de andere kant heb ik ook om 12:30 een massage gepland staan en dus breng ik de ochtend rustig bij de villa door.

Op tijd ga ik richting hotel Alea. Daar staat Katharina alweer klaar om mij een lekkere ontspanningsmassage te geven, gevolgd door een hoofdmassage. Ze maakt echter van beide massages een totaalmassage wat mij zeer bevalt. Ik vind het echter altijd zo snel voorbij, maar ik ben ook zeer verwend met de massages van Marloes in Zwolle. Zelfs die 90 minuten gaan mij al te snel voorbij.

Maar goed, glimmend van de olie loop ik richting uitgang van het hotel als ik Chrisa tegenkom. We staan bij de ingang even te praten maar dan gaat haar telefoon alweer en moet ze verder. Ja, de reiswereld staat niet stil. Ik ook niet want in mijn auto gaat het snel terug naar huis. Daar pak ik mijn strandspullen en ga richting Golden Beach. Maag en darmen zijn rustig dus ik voel mij zeker genoeg om geen sporen achter te laten op het strand of in de zee.

Ik rijd eerst het strand een keer af maar zie geen verkopers van CD's. Dat is een tegenvaller want ik wil wel weer wat nieuwe CD's aan de collectie toevoegen. Ik bel Elsbeth om te vragen waar ze liggen. Dat blijkt aan de kant te zijn waar ze zijn begonnen. Ik kon dat natuurlijk niet zien want ze zijn met de boot. Anders had hun auto wel een indicatie kunnen zijn. Ik zoek ze op en kies voor een bedje wat al in de schaduw ligt. Wel lig ik al snel in het water te spartelen.

Ze hadden vanochtend inderdaad wel wat last gehad van de golfslag. Een aantal kinderen was niet geheel fris van de boot afgestapt. Nu moeten ze er alweer snel vandoor want het is bijna 16:00 en dan komt de boot ze weer halen. Ze vragen aan mij of ik een tas met spullen met de auto zou willen meenemen. Voor mij een kleine moeite, de auto staat vlakbij (het is die WITTE Elsbeth!), en het scheelt de dames flink wat zeulen. Ach, je moet wat overhebben voor het zwakke geslacht (althans, zwak als het ze uitkomt haha).

Ik blijf nog wel een tijdje op het strand, ben er pas net. Lekker met een leesboek en af en toe een plons. Ik vraag de ligbed verhuurster naar de CD-mannen. Ze heeft ze ook nog niet gezien en vermoedt dat ze misschien pas in augustus gaan komen. Dan heeft het voor mij ook geen zin om verder op zoek te gaan naar ze. Dus hoop ik dat ze in Kala Nera (de volgende stop) wel aanwezig zullen zijn.

Om 19:00 ga ik richting huis en lever de tas af bij de reeds thuisgekomen dames en kinderen. Ik plons nog even in mijn eigen zwembad en droog daarna snel op in de droge lucht. Ik ga vanavond weer lekker uit eten en Akis zorgt voor wat vermaak met leuke uitspraken in een mengelmoes van Grieks, Engels en Nederlands. Ik krijg weer een tsipouro van hem aangeboden (of van het huis want hij is niet de eigenaar).

Naar huis gaat het vlug want de weg is bekend en de auto voldoet de klim iedere keer zonder een kreuntje. De maan is redelijk vol en schijnt mooi over het zwembad. Ik kan de verleiding niet weerstaan en stap zachtjes in het spiegelende water. Geen plons maar een voorzichtige onderdompeling. Ik ga op mijn rug liggen en staar naar de sterren boven mij en word een met het water. Enigszins verkoeld, hoewel het water zeker niet koud is, en zeker volledig ontspannen, stap ik uit het water en ga richting bedje. Daar lig ik nog even te lezen want de slaap slaat niet meteen toe. Om 1:00 zakken de oogleden langzaam dicht en sluit ik de luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje