Reisverslag  Dag 45 - Dinsdag 19 juli 2011

 

07:30 Wakker zonder wekker. Ik had gisteren al een sms ontvangen van het werk om aan de slag te gaan. Toen lag ik echter aan het strand en was het niet mogelijk. Maar vandaag zal ik als werkdag bestempelen. Er staat voldoende te wachten dus ga ik meteen aan de slag.

Na een uurtje heb ik de mails beantwoord (maar er stromen er meteen nieuwe binnen als bekend wordt dat ik online ben) en is het even tijd voor een ontbijtje met een cappuccino. Daarna stort ik mij weer op het werk. Ik zit aan de keukentafel, de gordijnen dicht en op de slaapkamer staat de airco aan terwijl de slaapkamerdeur openstaat. Zodoende komt de koele lucht naar beneden en die wordt beneden verspreidt door mijn ventilator. Deze sturing zorgt ervoor dat ik een aangenaam binnenklimaat kan scheppen waardoor ik goed kan werken. Want sommige zaken verdienen het wel dat ik het hoofd koel houd.

Arbo technisch is een pauze verplicht en in ons personeelshandboek staat nergens dat een duik in een zwembad dan niet zou mogen. Dus plons ik even in het zwembad. Een snelle Jelle als lunch (ja, die vond ik nog tussen de keukenspullen die ik meegenomen had) en dan weer an die arbeit. Ondertussen heb ik op de tv een muziekzender gevonden die lekkere muziek uit de vorige eeuw uitzendt. Een categorietje "herinnert u zich deze nog? Nog? Nog?"

Zo verstrijkt ook de middag waarbij er wel een korte siësta genoten wordt. Hier kan dat, op het werk hoef ik dat niet te proberen. Uiteindelijk heb ik toch 6 uur besteed en heb ik mensen geholpen en zaken hersteld of live gezet zodat iedereen het kan gebruiken.

En dat was dan de dinsdag zou je zeggen. En zonde van een mooie dag. Maar het is de afspraak dat ik af en toe arbeid verricht tijdens de 3 maanden vakantie. De kantooromgeving is beter en voor wat betreft de mooie dag, er komen er meer. En dat kun je in Nederland niet zeggen maar hier gelukkig wel. En een dag verloopt hier toch wat gemoedelijker dan op het werk in Nederland. Er zijn slechts een paar mensen die je kunnen bellen en op email hoef je niet altijd te reageren. Ervaring leert dat problemen zich soms vanzelf oplossen.

Enfin, genoeg over het werk, we gaan weer vakantie vieren. Ik ga heel gek doen en vertrek pas om 18:00 naar het strand, Paradise beach. De zon is dan zeker al achter de bergen maar het strand is rustiger en ik wil wel even lekker in de zee dobberen. En dus lig ik om zeven uur in de avond mijn werkdag te overdenken in een kalme zee. Dan spoelt je hoofd leeg en denk je er al snel niet meer aan.

De avond verloopt na terugkomst zoals gewoonlijk weer veel te snel. Het eten is heerlijk en de drank vloeit rijkelijk (hoewel het meeste water is want je verliest nogal wat vocht). Ik neem thuis nog een slaapmutsje en lig weer een nieuw boek te lezen. Ik tel dit jaar de bladzijden niet maar ik heb er zeker al 2000 gelezen. Ik sluit om 01:30 mijn luiken, rek mij lekker uit op het grote bed en zet de airco in slaapstand.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje