Reisverslag  Dag 47 - Donderdag 21 juli 2011

 

08:30 Wekker. Zo dat was een wat korter nachtje. Gedurende mijn werkdagen is 6 tot 7 uur slaap normaal en kan ik ermee door. In de vakantie heb ik toch graag wat langer slaap en daarbij ook nog een siësta. Maar nu heb ik de wekker gezet omdat Brigitte en Ruben vertrekken naar Nederland. Ik loop naar het grote huis en tref beide dames in de keuken aan. Ruben is net fysiek wakker maar geestelijk nog niet. De kinderen zaten gisteren om 01:00 nog spelletjes te doen toen Brigitte binnenkwam. De rest van de kinderschare ligt nog op 1 oor.

Ik rijd achter ze aan richting haven. Ik moet toch langs de bakker en dus kan ik ze daar nog even uitzwaaien. Ze halen de boot keurig op tijd en mogen met de transferbus verder mee naar het vliegveld. Ik krijg van de bakker weer vers brood en ga terug naar de villa. Het is vandaag weer een werkdag. Vanaf volgende week is 5Hart qua opleidingen 3 weken gesloten. Maar verkoop gaat gewoon door en het zal dan ook niet echt stil worden. Maar nu heb ik collega's die vandaag hun laatste dag voor hun vakantie hebben en graag zaken willen afronden. En soms hebben ze mij daarvoor nodig.

Dus ben ik een groot deel van de dag aan het werk of minimaal online. Ik duik echter wel het zwembad een paar keer in. Het is geen verkoelende duik want het water is aardig warm geworden door de invloed van de brandende zon. Normaal heb ik er diverse insecten in maar sinds gisterenavond heb ik ook een amfibie als gebruiker van het zwembad. Een fikse kikker! Ik had hem al een paar keer in de buurt horen kwaken maar gisterenavond zat hij in mijn zwembad tegen het afvoerrooster aan. Ik heb hem met het schepnetje gepakt en in de groentetuin tussen villa 5 en 6 gezet. Hij is echter nu weer terug. Ik grijp hem weer met het netje maar zet hem nu een eind verder weer uit. Niet meer in mijn zwembad.

De rest van de dag verloopt zonder noemenswaardige zaken. De siësta sla ik niet over en daarna ben ik weer even aan het werk met de laatste puntjes. De avond komt in zicht en dus ook het einde van de werkdag. Ik wens collega's een fijne vakantie. Normaal zou mijn eerste werkdag samenvallen met het begin van de rest van de collega's. Dit jaar heb ik echter nog een paar weken extra. Dus als zij weer aan het werk gaan ben ik in Kreta nog van mijn vrijheid aan het genieten.

De avond verstrijkt zoals vele avonden hier op Thassos. Met eten bij Mesogeios en het bijkletsen met Akis. En daarna lekker uitbuiken in de villa, bij voorkeur met een goed boek in bed, op de bank of aan de keukentafel. Maar dan hoor ik wat gespartel in het zwembad. Hey, ik lig er niet in, wie gebruikt dan deze faciliteit? Tot mijn niet geringe verbazing zie ik de kikker weer tegen het filter aanzitten! Allemachtig, dit is een vasthoudend exemplaar. Ik schep hem weer op en probeer een nieuwe plek voor hem te vinden. Ik vind het echter iets te ver om nu te lopen (ik ben in mijn onderbroek) vandaar dat ik besluit om hem vliegles te geven. Met een flinke swing verplaatst zich een kikker door de lucht en ik hoor hem landen (het geluid zal ik niet proberen weer te geven hier). Ik hoop dat het de kikker nu duidelijk is dat ik geen kikkers in mijn zwembad wil hebben. Een vrouw had hem nog kunnen kussen in de hoop dat het een mooie gespierde poolboy zou worden (vrije bewerking op een sprookje) maar ik zit niet op een man te wachten. En ik heb nog nooit gehoord dat een kikker in een bevallige poolgirl kan veranderen. Vandaar de vliegles, ik hoop dat het hem bevalt. Aldus bereikt de dag slechts net de volgende dag want ik sluit mijn luiken al om 0:15.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje