Reisverslag  Dag 48 - Vrijdag 22 juli 2011

 

07:45 Vroeg slapen is ook vroeg wakker. Maar dat is ook goed want dit is de laatste volle dag op Thassos en er moeten nog wel een paar zaken geregeld worden. Welke dat zijn? Dan moet je verder lezen want ik heb wel alles gedaan wat de planning vroeg.

Nog voor een ontbijt ben ik naar de Alma-supermarkt gegaan. Er is een wasverzachter waar Berry redelijk verzot op is en die hij dankzij Elsbeth heeft leren kennen. Ik sleep dus al een paar jaar wasverzachter mee naar Nederland. Voordeel: je auto geurt heerlijk ook al zitten de flessen dicht. Nadeel, het zijn geen kleine flessen.

Dit jaar een extra voordeel: de 4 liter flessen zijn in de aanbieding! Dus stouw ik mijn winkelwagentje vol met 6 flessen, dus 24 liter wasverzachter. Twee flessen hou ik zelf, vier zijn er voor mijn allerliefste jongste broertje (ik heb geen voorkeur qua broertjes, lees de laatste woorden maar opnieuw). Ook de retsina voorraad wordt aangevuld, maar die is enkel voor mijzelf. Ook nog wat Pepsi Max want die aanbieding loopt nog. Ik sms Elsbeth, ze is al wakker maar heeft nog genoeg wasverzachter.

Ik rijd langs de haven want ik moet nog pinnen. Dan stopt er een scooter met daarop Elsbeth. Ze heeft Ioli naar Engelse les gebracht. Net zoals ik jaren geleden met Ruud in Agios Nicolaos deed (maar dan Emmanuela naar Nederlandse les), gaan we koffie drinken om de tijd te doden. Hier is het minder van belang, Elsbeth kan ook naar huis. Maar het is veel gezelliger om samen nog even wat te kletsen. Ze haalt bij de bakker nog wat en ik bestel er - op haar aanraden - 6 duitsers (Belgische puntjes in het Grieks). Jullie zullen dit laatste niet snappen maar ik denk (en hoop) dat Elsbeth nu in een deuk ligt. Nog bedankt lieverd! Maar het drinken van de koffie en daarbij lekker mensen kijken was zeer aangenaam. Ook bespreken we een test. Deze test valt echter onder een strikte geheimhoudingsplicht om geen mensen op het verkeerde spoor te zetten. Niet dat ik jullie, lieve platschermlezers, ervan verdenk op het illegale pad te zullen gaan

Ze gaat Ioli ophalen terwijl ik probeer de auto langs allerlei zoekende toeristen te sturen. Daardoor is Elsbeth op de scooter veel sneller. Misschien de volgende keer een scooter scoren? Voor mij is het nu tijd voor een klein ontbijtje. Niet veel want ik moet zo weer een uur liggen want ik heb om 12:30 een afspraak voor een massage. Vervelend hoor!

Die massage verloopt weer uitstekend waarbij Katharina op mijn verzoek mijn hoofd extra onderhanden neemt. Mijn hoofd trekt namelijk wat en ik hoop dat dit verlichting gaat geven. Ik glijd aan het eind weer voldaan van de massagetafel. Ik bedank Katharina voor alles en neem afscheid. Thuis gekomen knijpt mijn hoofd nog steeds. Dus duik ik mijn bed in en zet de airco iets koeler.

Dat helpt en ik ontwaak een stuk frisser (niet enkel letterlijk). Ik plons nog een keer in het zwembad. Van de kikker ontbreekt ieder spoor dus die is niet teruggekomen. Ik bespreek met Stelios nog even de test en ga die om 19:00 uitvoeren. Het is echt leuk om te doen en de resultaten worden netjes aan mijn opdrachtgevers teruggekoppeld. Elsbeth heeft vanavond ladies-night en dus is Stelios op tijd thuis om voor de kinderen te koken en ze naar bed te begeleidden. Voor mij is het daarna etenstijd en ik meld mij bij Mesogeios voor de laatste avondmaaltijd op het mooie eiland Thassos. Berry belt en ik meld mijn aankoop van hedenochtend. Tevens geef ik Akis even de telefoon zodat die ook met Barry en Francesca/Franzis kan praten.

Ik zit daarna, met een tsipouro, nog een tijdje met Akis te praten. Maar dan is het echt afscheid nemen en ik hoop volgend jaar weer van de partij te zijn. Ik rijd voldaan naar huis. Thuis zie ik op tv nog de laatste beelden van de uitvaart van John Kraaikamp. Indrukwekkend en jammer dat de man niet meer onder ons is. Maar hij heeft een mooi leven gehad. Ik wil beneden net afsluiten als ik een gek geluid hoor bij de schuifpui richting zwembad. Ik doe het licht aan op het terras en wie kijk ik bij de schuifpui in de ogen? De kikker! Die heeft een blik in zijn ogen waarmee hij lijkt te zeggen: "Nog bedankt voor de vliegles". Dan zie ik dat hij bovenop een vrouwtjeskikker ligt en ook nog lijkt te zeggen: "En ik heb het beter voor elkaar dan jij makker!".

Dat kan ik niet over mijn kant laten gaan natuurlijk. En bij gebrek aan vrouwen in de villa besluit ik om dan beide kikkers vliegles te gaan geven. Maar dit keer een langeafstandsvlucht. En dus vliegen er even later twee kikkers door de lucht. Volgens mij hebben ze de mountainbikes wel gehaald (ingewijden weten nu de afstand). Met een grijns loop ik weer naar binnen, die kikkers toch! Ik sluit beneden alles af en ga richting bed. Ik sluit om 0:45 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje