Reisverslag  Dag 50 - Zondag 24 juli 2011

 

09:30 Wakker. Kijk, dat is het voordeel van een rolluik. Het blijft binnen lekker donker zodat je geen besef hebt van de tijd. Het ontbijt is van 08:30 tot 11:00 dus ik heb nog even de tijd. De douche wordt weer goed gebruikt. Ook dit keer een goedkeuring, geen douchegordijn tegen je kont vastgeplakt. En de airco en afzuiging maken iedere vorm van uitspattend vocht tot een kortstondig probleem.

Beneden word ik door Jorgos verwelkomd. Zijn vader (Christos) komt uit de keuken en blijkt het ontbijt klaar te maken. Spiegelei met spek, omelet of yoghurt met vruchten. Daarnaast voldoende brood, boter, honing en jam. En ijskoud bergwater, sinaasappelsap en koffie naar keuze. Ruimt voldoende dus.

Daarna installeer ik mij op dezelfde tafel met 2 laptops. Ik leg Jorgos uit wat er gebeurt is en wat ik nu ga doen. Hij is totaal niet computertechnisch onderlegt en probeert wat zaken te snappen. Hij kan surfen en heeft de hele dag een laptop met internetradio aan staan. Ik ga aan de slag om de nieuwe laptop te voorzien van de nodige bestanden en bij te werken met de backup. Ondertussen probeer ik de harddisk van de oude op diverse manieren te benaderen en soms lukt het mij om wat bestanden eraf te peutren. Want nu merk je ook dat de backup natuurlijk niet geheel compleet is. Daarnaast had de laatste backup al last van een corruptie in de database. In de vakantie wil je dat niet iedere keer controleren en daar kom je nu achter.

Dus moet ik vanaf 1 juli de zaak opnieuw opbouwen en dat kost tijd. Veel gasten komen langs en werpen verbaasde blikken naar die man die met twee laptops zit te goochelen (kan ze niet naast elkaar hebben staan op de tafel, dus ze staan in een rijtje voor mij. Af en toe het scherm van de nieuwe laptop dichtklappen zodat ik bij de oude kan. Gelukkig heb ik de nieuwe laptop (hoewel nieuw, dat was hij in december 2009) ook meegenomen en afgelopen winter een VM-image van de oude laptop (die is uit juni 2006) gemaakt en erop gezet. Technische info, niet bedoeld voor eenieder, maar om even aan te geven dat ik gelukkig wel verder kan.

Het is echter al 15:00 als ik eindelijk redelijk op weg ben en mij aan het verslag kan gaan wagen. Ik tik een paar dagen weg, maar zoals jullie al gelezen hebben, was uiteindelijk de maat vol. Over service kan en mag ik vandaag helemaal niet klagen. Jorgos en zijn (tegen mij Duits sprekende) vader hebben mij de gehele dag voorzien van koel water, frappee en mij zoveel fruit en andere zaken aangeboden dat het mij nu nog duizelt. Ook heeft Jorgos mij het dakterras laten zien waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over Kala Nera, zee en bergen. En na 20:00 in de avond is het prima vertoeven want dan brandt de zon je niet weg.

Ik ruim de spullen op en ga richting zee. Ik zoek een ligbedje bij Enalion, neem er mijn zoveelste koffie en duik snel het zilte nat in. Na een uurtje plonzen, lezen en opdrogen ga ik terug naar de kamer om even met muziek te liggen luieren. Morgen geen laptops, morgen ga ik erop uit. Het is 22:30 als ik richting taverna Paris loop. Ik vertel Evert wat mij is overkomen. Helaas heeft hij geen hardware zodat ik de harddisk los kan uitlezen. Maar eigenlijk hoeft dat niet zo erg meer. Bijna alles is hersteld. Het is ook nu druk bij de taverna en dat na een slopende middagsessie. Ik heb echt bewondering voor het personeel, die maken wat meters! Ik besluit de dag wat eerder dan gisteren en sluit om 1:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje