Reisverslag  Dag 51 - Maandag 25 juli 2011

 

09:50 Ik schrik wakker en heb geen benul van de tijd. Een vroege trip kan ik dus vergeten maar dat maakt mij niet heel veel uit. Ik heb niets gepland, ga gewoon rondrijden en zie wel waar ik uitkom. Aan het eind van de dag in ieder geval een bezoek aan Riviera in Kato Gatzea, een tip van Jorgos. Lekker strand onder de bomen met lekkere muziek. Klinkt goed.

Na het ontbijt pak ik dus mijn spullen en ga richting auto. Jorgos vraagt nog of ik de laptop meeneem want bij Riviera hebben ze wifi. Maar ik zeg dat vandaag echt een vakantiedag is en enkel leesboek en zwembroek zijn dan toegestaan.

Ik rijd eerst een stuk terug richting Volos en ga dan de bergen in. Zonder kaart of tomtom kom je soms op de mooiste wegen. Nu ook en ik zit echt te genieten van uitzichten, kleine dorpjes en kronkelende wegen. Vooral Pinakates is een dorpje naar mijn hart. Tegen de berg aan, grote kerk, fris bergwater aan alle kanten, plein onder een gigantische plataan en diverse taverna's, bars en supermarkt in oude stijl. En dat terwijl aan de rand het ene mansion na de andere gebouwd wordt, maar wel in oude stijl en met behulp van muildieren. Met vrachtwagens kom je hier niet ver.

Zo verstrijkt het begin van de middag en eet ik in een taverna langs de weg een kleine lunch. De temperatuur begint langzamerhand op te lopen, tijd voor meer beschutting. Dus rijd ik richting Kato Gatzea en sla af bij de ingang van Riviera. Onder een kleine olijfboom kan ik de auto kwijt, beter iets schaduw dan niets. Ik loop door en sta te kijken van de omvang van het complex. Heel veel ligbedjes, stoelen en bankjes. En dat onder heerlijk grote bomen. De ligbedden staan op vlonders, een meter of twee boven zeespiegel. Met trapjes kom je dan bij de zee. Lekkere muziek en genoeg mensen om al kijkend een paar uur door te brengen. Ik heb echter ook een leesboek (deel 3 van Stieg Larsson) wat zijn ontknoping nadert. En dus gaat die eerst uit.

Het is dan al 17:00 en breng ik nog een uurtje door met mensen kijken. Dan ga ik terug naar Kala Nera (nog geen 5 minuten rijden) en krijg ik van Jorgos een iets grotere parkeerplek doordat hij zijn auto verplaatst. Dan moet ik hem vertellen hoe mijn dag is geweest. Op mijn kamer val ik dan op bed, zet een lekker muziekje op (via de netbook) en lig wat te soezen. Dit is vakantie. Morgen is het weer aan de slag met het verslag. Nu is het eten wat de klok gaat slaan. Maar niet voordat er weer iets stuk gaat. Dit keer is het de doucheslang. Ik was bijna klaar met de douchebeurt als de doucheslag openbarst en het water met kracht het douchegordijn wegschuift en de badkamer blank zet. Dat regel ik morgen met Jorgos wel en mocht hij niet snel vervanging hebben, in mijn auto ligt een douchekop met slang.

Het is minder druk, het weekend is voorbij, maar toch heb ik niet meteen een tafeltje. Na het eten schuif ik bij Paris aan tafel. We zitten een tijdje over Griekenland, mijn rondreis en Kreta te praten als het werk hem toch weer naar de keuken roept. Daar gaat het verhit verder en heb ik met Evert een gesprek over de manier waarop Griekenland wordt neergezet. Een mooi stuk vind je hierover met deze link welke ik op de site van Evert heb "gevonden" (Evert vertelde dat hij de link er had staan). We hebben het ook nog over andere zaken gehad en over bepaalde gedragingen die ik al in een eerder verslag heb beschreven. Dat zal ik nu niet doen, ik wil niet dat Evert weer zaken moet uitleggen hahaha.

Ik twijfelde nog even of ik bij een bar een slaapmutsje zou nemen, maar twee tsipouro verder besluit ik dat maar niet te doen. Ik sluit om 01:15 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje