Reisverslag  Dag 52 - Dinsdag 26 juli 2011

 

09:30 Lekker geslapen? Ja. En vandaag met het verslag aan de gang en kijken hoe het op het werk is. Tevens wat e-mail afhandelen. Maar eerst een ontbijt en een frappee. En dan is het zo al 11:00. Ondertussen heeft Jorgos zijn vader de douche al gerepareerd. Iedere 5 dagen breekt er wel ergens in de kamers een doucheslang, net zolang tot alle vervangen zijn. Hij zegt dat het Italiaanse rommel is maar volgens mij krijg ik hetzelfde merk weer gemonteerd. Maakt mij verder niet uit, het probleem is snel en goed verholpen.

Het verslag is toch wat meer werk en daarnaast komt het werk. Het blijft niet bij oplossen van incidentjes. Er is toch behoefte dat ik wat grotere zaken op ga pakken. Ik heb mijn planning van de rest van de rondreis gegeven met daarbij aangegeven hoe de verbindingen (waarschijnlijk) zijn. Ik spreek Bastiaan ook nog even telefonisch. Dat worden echt wel een paar werkdagen. We gaan zien hoe dat gaat lopen. Het is geven en nemen en ik heb 3 maanden genomen en geef een paar dagen terug. Daarbij is de kantooromgeving een stuk aangenamer.

En dus verstrijkt de middag heel rap en is het nu 18:00 als ik geheel bij de tijd ben. Morgen een dag met een uitstapje en wat werk (ook voor volleybal). Het is vandaag wat drukkender warm geweest. Vanochtend met een windje, toen was het goed te doen. Nu is het bijna windstil en wat bewolkt. De vochtigheidsgraad is opgelopen, dat voel je aan alles. Ik ga zo de site bijwerken en dan toch maar even het zeewater van dichtbij bekijken. Ik ben er toch zo dichtbij. Ik had vandaag de kapper willen bezoeken. Het is hard nodig. Misschien doe ik dat alsnog of anders morgen. Ik zie wel...

Wordt vervolgd...

Ik heb nog wel even in sterke twijfel gestaan: zal ik in de warmte bij een kapper gaan zitten of de zee in plonzen? Maar ik was achteraf zo blij dat ik voor het eerste gekozen had. Ik ben toch in de auto gestapt en naar Kato Gatzea gereden. Ik had Evert verkeerd begrepen en ben eerst het plaatsje door gereden. Toen ik de kapper niet kon vinden heb ik de weg gevraagd en bleek hij aan de hoofdweg te zitten, naast de supermarkt.

Daar binnengekomen lijkt het meer een vrouwenkapsalon, maar ik kan wel een afspraak maken voor donderdag. Teleurgesteld leg ik uit dat ik dan Pileon ga verlaten. Of het meteen mag, vraagt de kapster. Ik antwoord met "heel graag!" (in het Grieks dan) en moet 5 minuten wachten alvorens de tondeuse over mijn schedel gaat. De randjes worden netjes met een schaartje bijgewerkt en ook andere beharingen (op mijn gezicht!) worden netjes gemaakt. Wat een verkoelend effect heeft dat. Met een stuk frissere kop verlaat ik binnen een kwartier de kapsalon\, 8 euro lichter. Ik ben er blij mee!

Terug bij het hotel merkt Jorgos ook meteen de verandering. Ik pak op de kamer een douche om alle losse haartjes te laten verdwijnen en ga dan lekker liggen lezen. Geen zee, maar dat komt nog wel deze rondreis, ik heb tijd genoeg.

Ook bij taverna Paris wordt de verandering opgemerkt door de altijd scherpe Evert. Het is nog iets te vroeg en ik loop achter een man aan met CD's. De Nigerianen zijn er niet meer, het zijn nu types uit Pakistan of die omgeving. Hij heeft niet veel keuze maar de prijs ligt ook lager (3 euro per stuk). Ik kies er wat uit en breng die naar de auto maar zal ze later wel afluisteren.

Bij taverna Paris krijg ik weer lekker te eten en is het gezellig met de bediening. Goed eten en vooral goede service naar je gasten, dat kenmerkt alle goedlopende zaken. Mensen komen terug als ze leuk contact hebben met diegene die de bestelling opneemt, waarbij het dan niet gemaakte belangstelling moet zijn (of althans, zo moet het goed overkomen ). Daarover hebben Evert en ik het en ik kan hem enkel helemaal gelijk geven erin. Ik zie het in heel Griekenland.

Klotsend van het bier (ze houden hier van een straf tempo), loop ik terug naar de hotelkamer. Ik pak het leesboek weer op, maar dit boek heeft wat meer tijd nodig om mij te pakken. Ik zet echter wel door, taaie rakker die ik ben. En zo is het al 01:00 als ik mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje