Reisverslag  Dag 61 - Donderdag 4 augustus 2011

 

09:15 Wakker. Laat maar ik heb dan ook heerlijk geslapen. Het is lekker stil en in deze bergen koelt het in de nacht goed af zodat er een natuurlijke airco is. Veel beter dan de apparaten, maar dan moet je wel beboste bergen in de buurt hebben. Enkel bergen (dus kale rots) is heel slecht voor je gezondheid, dat heb ik een paar jaar geleden in Panteleimonas kunnen merken.

Ik ga de komende dagen geen uitstapjes doen. Gewoon rustig in het hotel met misschien een klein uitstapje als in internetcafé of weer een excursie. Maar eerst een Elleniko (Griekse koffie) en daarna ontbijt. Zoals gewoonlijk maakt Yiannis weer grapjes met mij en zorgt Rita met een moederlijke zorg voor mij.

Na het ontbijt ga ik in de frisse ochtendlucht buiten zitten met het onvermijdelijke leesboek. Merel is ook (eindelijk!) wakker. Dat noemt de jeugd een werkvakantie. Enfin, ze zal zo aan de bak moeten vertel ik haar, ik heb mijn hele badkamer onder gesmeerd. Of ze gelooft mij niet of ze denkt dat Lena dat wel regelt. Want die verschijnt nu ook om een handje te helpen. Ze heeft een tijdje vrij omdat Merel er is en zij dan wat zaken kan afhandelen zonder te moeten onderbreken voor schoonmaak. Lena begroet mij hartelijk en gaat daarna meteen aan het werk. Ja, Merel zal moeite hebben met deze rappe schoonmaaktornado.

Merel moet kamer 5 verlaten, vanavond is het hotel volgeboekt. Ze zal bij Lena overnachten. Ik verhuis, nadat kamer 5 is schoongemaakt, van kamer 6 naar kamer 5. Daar zal ik de resterende 2 nachten verblijven. Terwijl de schoonmaakploeg zich nu op kamer 6 stort, ga ik verder met lezen. Het boek gaat over vrienden die op een vrijgezellenfeest hun makker dronken voeren en dan levend begraven. Terwijl ze naar de volgende kroeg gaan, verongelukken ze dodelijk met hun busje. Maar goed dat wij niet zoiets hebben uitgehaald met het vrijgezellenfeest van Berry. Hij zou wel een stuk stiller zijn geweest.

Dan wordt het te warm en komt de zon op het terras. Ik ga binnen aan het verslag zitten werken. Frappee erbij (nee, zonder drank) en wie maakt mij verder wat. Kimon helpt ook goed mee in het hotel. Het is een bedeesde jongen maar het contact wordt wel steeds beter. In de ochtend slaapt hij uit waardoor hij in de middag het hotel kan bemannen terwijl Yiannis en Rita beide een tukkie doen (hoewel Rita altijd met een half oor blijft luisteren).

Net voor de lunch drink ik een tsipouro met Yiannis. Daarna is het lunchen en tijd voor een siësta. Ik berg de laptop voor vandaag op. Na de siësta pak ik het boek weer op, het verhaal gaat nog verder maar verder vertel ik niets. Wie het wil weten komt het boek maar lenen (of nog beter, koopt het bij Boek&Blad te Meppel!). Er verschijnen wat wolkjes bij de bergen maar Yiannis verwacht nu geen regen en zeker niet zoals de afgelopen dagen in Kalambaka.

De avond valt en het begint iets meer te waaien. Het koelt dusdanig af dat we binnen gaan eten. Er zijn wat drukke gasten aanwezig en dus is het soms meer Hotel op stelten. Merel wordt door Lena opgehaald, haar koffer past maar net in de kleine auto van Lena. Na het (natuurlijk weer) heerlijke maal, kruip ik op de bank met mijn leesboek en de rest van mijn fles Retsina. Vanavond geen frappe Porfyron (maar het recept staat nu wel op hun de site van Porfyron). Ik wens iedereen om 23:45 een goedenacht en ga in kamer 5 op bed liggen. Nog even wat lezen en muziek luisteren. Om 0:45 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje