Reisverslag  Dag 65 - Maandag 8 augustus 2011

 

07:30 Voor wekker wakker. De airco is uit (had hem in slaapstand gezet) maar die zet ik snel weer aan. Komende nacht gewoon maar weer laten lopen. Ik lig nog even te lezen, verbaas mij erover hoe snel het verhaal van het Wilde Westen mij weer gepakt heeft. Ik zie dan dat de oudjes alweer in het zwembad liggen te spartelen, dat heeft zich in de nacht dus weer gevuld met water uit de geneeskrachtige bronnen.

Na het gebruikelijke ochtendriteel en het ontbijt loop ik naar de Spa. Ik begrijp van de receptioniste dat de masseuse er pas na 9:00 zal zijn. Dus loop ik richting boulevard waar ik - met uitzicht op zee en een wakker wordend Edipsos - geniet van een freddo espresso. Dan loop ik terug en maak ik een afspraak bij de masseuse. Ik mag om 12:00 plaatsnemen voor 40 minuten ontspanningsmassage. En dat voor 30 euro omdat ik hotelgast ben (wat ik verder niet hoefde te bewijzen maar ik kwam wel uit de gang van het hotel).

Ook vandaag blijf ik thuis. Had ik geen massage gehad dan was ik er waarschijnlijk op uit getrokken. Nu gebruik ik de ochtend om nog wat aan mijn verslag te werken en zal na de massage aan het werk gaan. Dan is het toch te heet buiten.

Om iets voor twaalven meld ik mij in een afgescheiden gedeelte onder het hotel. Eerst een kamer met fitnesstoestellen uit het jaar "herinnert u zich deze nog?" en uit de TellSell tv reclames van de tachtiger jaren. Dan gaat er een gordijn open en mag ik een volgende kamer betreden. Ik word begeleid door - zo blijkt later - de dochter van de masseuse. De kamer staat vol met van allerlei spullen, het meeste heeft te maken met manicure of andere behandelingen. Maar ook een deel is gebruikt als opslag want ik zie opklapbedjes en een soort verhuisdozen. Geen relaxmuziek of kaarsjes maar een druk kwebbelende masseuse. Terwijl ik in mijn onderbroek op de massagetafel in de hoek word gedirigeerd word ik zowel door moeder als dochter ondervraagd.

Dit gaat door terwijl de massage is begonnen, maar ook de allerdaagse zaken tussen moeder en dochter worden afgehandeld terwijl moeders mij masseert. Dit is de meest vreemde massage die ik ooit heb gehad! Maar het meest vreemde is dat hij wel heel lekker is en goed gegeven wordt. Moeders pakt nog net niet haar mobiel op tijdens de massage, maar praat wel druk mee terwijl dochterlief de beller te woord staat. Dochterlief is trouwens de 16 jaar wel gepasseerd, dus er is geen sprake van kinderarbeid.

Een klein uur later sta ik buiten en grinnik nog steeds om het gebeuren. Ik heb blijkbaar nog steeds niet alles meegemaakt en kan mij nog steeds over zaken verbazen. Ik pak de lift terug naar de kamer en zal het komende uur nog af en toe in lachen uitbarsten. Maar ik voel mij zeker niet bekocht, de massage is goed bevallen.

De middag wordt gevuld met wat werken en vooral lezen en luieren. Maar om 16:00 trek ik er even op uit om wat te snacken. Dat wordt iets meer dan een snack want ik besluit een keer niet laat te gaan eten. En dus werk ik nu twee pitta gyros weg wat voldoende moet zijn tot het ontbijt van morgenochtend. De avond verloopt iets anders dan ik gedacht had. Ik zie het zwembad weer leeglopen en schoongemaakt worden. Dat doen ze dus iedere dag!! Blijkbaar levert de bron voldoende water op. Maar ik had later op de avond naar een bar willen gaan.

Dat gebeurt niet omdat ik volop in de video's zit over (model)treinen en aanleg van een vliegveld (en bekijk meer door rechts op Video-Tagebuch te klikken). Vooral die aanleg van het vliegveld maakt grote indruk op mij, en wel zoveel dat ik totaal de tijd vergeet. Ik zit dus om 02:15 in de nacht een set van 3 dvd's te bestellen (Pa, die worden binnenkort in Utrecht afgeleverd). En dus pas als ik de tijd in de bevestigingsmail zie en mij realiseer dat het de Duitse/Nederlandse tijd is, komt het besef dat ik morgen (of eigenlijk vandaag) een rit wil maken en dat ik wel rap het bedje op mag zoeken. Ik sluit dus pas de luiken om 02:50.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje