Reisverslag  Dag 73 - Dinsdag 16 augustus 2011

 

05:15 Nadat ik om 3:00 even wakker ben geweest en mijn telefoon op gemiste oproepen heb gecontroleerd, gaat dan nu de telefoon. Emmanuela wil opgehaald worden. Dus kleed ik mij aan en zie beneden dat de auto niet geblokkeerd wordt door andere auto's maar wel door twee containers. Die blokkade is vlug verholpen en even later rijd ik over een bijna stille weg naar Neapoli.

Ik haal haar daar keurig netjes op en lever haar thuis af waarbij ik wacht tot ik haar naar binnen zie gaan. Dan rijd ik terug naar mijn kamer en is het 6:00. De eerste schemering begint te komen en ik heb weliswaar goed geslapen maar vind het prima om daar nog een paar uurtjes aan vast te knopen. Het duurt even voordat ik in slaap val maar dan ben ik ook goed weg.

Het is 10:00 als ik weer wakker word. Na een ontbijtje stap ik op de scooter en rijd naar Chersonissos toe. Ik stop bij het reisbureau van Armandos en Rosa en word door beide vrolijk begroet. Met een frappee van de buren zit ik een tijd met Armandos te praten. Hij kan nu even weinig doen, ze zijn met teamviewer zijn software om tickets af te drukken opnieuw aan het installeren. Juist op de drukke dagen gaat zoiets stuk. Hij heeft geen rust in zijn kont. Rosa helpt ondertussen - zoveel als mogelijk - de klanten. Ik hoor dat ze Italiaans spreekt en Armandos vertelt dat ze 5 jaar in Italië heeft gewoond.

Zijn computerprobleem is opgelost en ik ga verder naar de Lidl. Daar doe ik wat boodschappen, scheelt toch geld! De boodschappen breng ik snel naar huis en daarna rijd ik door naar huize Jongeneelen. Het is net 12:00 geweest en Emmanuela komt ook net haar bed uit. In de middag wordt de lunch weer bij oma en opa genuttigd en ga ik daarna naar mijn kamer om mij geestelijk voor te bereiden op een massage.

Het is 17:00 als ik naar de kelder van Karma (zo heet de zaak) wordt geleidt en daar op een professionele massagetafel mag plaatsnemen. Een stille ruimte, een stille masseuse, enkel rustgevende muziek hoor je hier. Heel wat anders dan in Evia. En een massage die gewoon heel goed wordt uitgevoerd, je merkt dat de handen weten waar de spiergroepen liggen, zelfs bij mij. Na een uur mag ik nog even blijven liggen ontspannen. Dat lukt prima maar na 20 minuten ga ik toch maar even boven kijken. Niemand in de zaak! Wel de deuren open, dus ze hebben niet afgesloten en zijn mij vergeten. Dan komt mijn masseuse er weer aan, ze had een koffie gehaald. Ik maak meteen een afspraak voor vrijdag.

Ik rijd nog nagenietend door het oude Malia. Wat hebben ze dit afgelopen winter goed en mooi opgeknapt! Met ze bedoel ik dan de inwoners, de gemeente heeft niets gedaan. Vervallen muurtjes zijn mooi opgeknapt, overal een goede lik verf en sommige ruines zijn omgetoverd tot plantenparadijsjes. Echt mooi en ik hoop dat het ook zo blijft. En dat de goede toeristen weer langzamerhand de overhand krijgen en het goede Malia ontdekken.

Ik stop bij de boekwinkel van Pella en vertel over de massage. Daarna rijd ik door naar de minigolf waar ik bij Mike een tijd zit en ondertussen nog wat aan die pc sleutel. Dan is het alweer tijd voor een maaltijd bij Cretan Family. Jorgos, Aristo en Eddy verwelkomen mij en ik krijg ook vandaag weer heerlijk eten voorgeschoteld wat in de keuken door meneer Kosti is bereidt. Vandaag speelt Jorgos ook weer een deuntje op de bouzouki.

Daardoor mis ik een sms van Ruud en tref hem thuis aan terwijl hij op het punt staat naar bed te gaan. Maria ligt al te slapen. Afgelopen nacht zijn ze toch vaker wakker geweest omdat de kleine meid op stap was. Hoewel ze 18 is gebeurt dat hier minder vaak dan in Nederland. En dus wil hij nu gaan slapen. Toch schenkt hij mij - ondanks mijn tegenstribbelen - een cola in. Maar al snel jaag ik hem naar bed en ga naar mijn eigen bed. Daar blijf ik nog even lezen en sluit mijn luiken om 0:30.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje