Reisverslag  Dag 74 - Woensdag 17 augustus 2011

 

07:05 Wakker. Ik zet alles even lekker tegen elkaar open zodat het kan luchten. Het koelt op Kreta wel iets af, maar niet veel. Maar een beetje frisse lucht kan geen kwaad. Ik maak mijn eigen ontbijtje en ga daarna aan het verslag werken. Het wordt vandaag een hele werkdag. Om 10:00 ga ik naar huize Jongeneelen en ga daar voor Vijfhart werken. De enige pauzes zijn die als Ruud en Maria van de ochtendshift thuis komen en later voor de lunch.

Het is tot aan 14:30 goed uit te houden op het balkon. Daarna komt de zon op het balkon en is het wegwezen. Ik ga binnen aan de eettafel zitten en werk stug verder terwijl Ruud en Maria hun hard verdiende, en broodnodige, rust hebben. Ik zwaai ze ook uit als ze weer naar het werk gaan en pas om 19:00 sluit ik af van het werk. Ik ben nog niet klaar (dat zal ook nooit gebeuren met Janssens als baas) maar vind het voor vandaag genoeg.

Maar de laptop gaat niet uit want nu is het verslag aan de beurt. Jullie platbuislezertjes hebben smachtend wel een hele week moeten wachten op een update. Dat waren jullie niet meer gewend. Maar ja, zoals altijd op Kreta, worden de eerste dagen totaal door vrienden in beslag genomen. Iets waar ik totaal niets op tegen heb, laat dat duidelijk zijn! Maar nu is het verslag dus aan de beurt en ik zit tot 20:15 nog binnen te werken. Dan gaat de zon langzaam onder en verhuis ik weer naar het balkon. Om 21:30 ben ik nog niet helemaal bij, maar werk wel de site bij en sluit de verslaglegging af.

Ik zit nog een backup te maken als de bel gaat. Ik denk eerst dat Ruud eerder thuis is en een geintje wil uithalen. Ik doe dus ongevraagd open. Maar dan hoor ik een andere stem beneden tegen de moeder van Maria praten. Het is wel een bekende stem want het is die van Arno. Even later geef ik hem een biertje en heet hem welkom op Kreta. Hij is hier met Mieke maar die ligt ziek op bed. Hij moest van Ruud om 22:00 komen zodat ze in ieder geval nog wat tijd hadden om bij te praten. Ze zullen 3 weken in Malia verblijven.

Even later heb ik de laptop opgeruimd en komen Ruud en Maria thuis. Maria is gesloopt. Het is 3 jaar geleden dat de operatie is geweest en ze is goed hersteld. Maar toch is ze nooit helemaal de oude geworden en is ze sneller moe. Dus die zoekt haar bedje op terwijl de mannen nog even op het balkon zitten te praten. Maar dan is het ook voor Ruud bedtijd en gaan Arno en ik naar onze eigen kamers. Dit keer lees ik slechts een paar bladzijden, het is een drukke werkdag geweest. Ik sluit de luiken om 0:15.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje