Reisverslag  Dag 79 - Maandag 22 augustus 2011

 

08:30 Wakker. Na het ontbijt en nog wat leeswerk ga ik naar de boekwinkel met de laptop van Pella. Tegenover elkaar zitten we. Zij op de nieuwe laptop met Matheo op schoot (ze is oppas want ook Rosa werkt nu op het reisburo). Ik probeer op het oude barrel de windows updates te krijgen. Dat valt niet mee. Ik zal straks met Ruud kijken of Androclies (de getuige van Ruud en Maria die een computerzaakje in de hoofdstraat heeft) soms wat oud laptopgeheugen heeft liggen.

Als ik mij later bij Ruud meld, heeft die Androclies al gebeld en helaas, geen geheugen. Hij kan wel bestellen. Dat laat ik aan Pella over. Ik praat Ruud bij over de laatste dagen en krijg ook van hem te horen wat er de laatste dagen in het hotel is gebeurd. Hij duikt daarna snel zijn bed in en ik ga thuis relaxen. Om 17:00 heb ik weer een massage. Gedurende dat uur staat mijn telefoon op stil. Maar als ik weer terug op aarde ben, zie ik dat Mike twee keer heeft gebeld. Ik kan hem niet bellen want mijn beltegoed is op. Dus rijd ik iets verder naar Pella en verneem dat Mike op de minigolf problemen heeft met de pc.

Maar eerst rijd ik langs Filipidies, de supermarkt, om mijn beltegoed omhoog te krikken. Daarna kom ik bij de minigolf aan. Het blijkt een warmteprobleem te zijn. En ik kijk nogmaals of ik de pc wat kan verlichten van programma's. Maar ik had ook iets teveel weggeklikt waardoor het geluid het niet meer goed deed. Dat herstel ik weer. Het blijft een probleem omdat de dame die in de ochtend op de minigolf zit allerlei zaken maar blijft installeren. Maar uiteindelijk is het weer een werkbaar systeem en zal Mike de koeling in de gaten houden.

Thuis even omkleden en dan naar Cretan Family. Dat ik soms ook niet al het geheugen gebruik, blijkt wel als ik bijna bij de taverna ben en dan tot de ontdekking kom dat de harddisk met zijn nieuwe adapter nog keurig in een plastic zak op bed ligt. Dus omgekeerd, teruggereden en die zak opgehaald. Jorgos is er zeer blij mee. Ik leg hem uit dat het mij niets heeft gekost en dat ik er niets voor wil hebben. Maar hij is niet vergeten dat ik diverse keren heb heen en weer gereden (hij komt met een Mickey Mouse vergelijking) en zal het met mij goed maken op een andere manier. Ik heb er weer wat muziek bij, dus ik ben allang tevreden.

Al snel krijg ik een fiks bord paidakia terwijl hij op de bouzouki speelt. En bij het afrekenen bedankt hij mij weer uitgebreid. Ik doe het graag voor hem, het is een prima gast. Ik ben bijtijds weer thuis en zal niet te laat gaan slapen. Waarom? Dat lezen jullie morgen wel. De windows updates zijn eindelijk op de laptop geïnstalleerd en ik kan nu een nieuwe backup maken. Als die klaar is, is het middernacht en sluit ik dus om 0:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje