Reisverslag  Dag 80 - Dinsdag 23 augustus 2011

 

07:00 Wekker. Waarom? Nu is het nog koel en staat de auto in de schaduw. Ik wil hem wat opnieuw inrichten want ik moet plek hebben voor een olijfboom en nog wat flessen. Dus haal ik spullen in de auto en stop het wat efficiënter terug. Ik verbaas mij er wel over. Op de heenreis had ik de achterbank voor een groot gedeelte gevuld met spullen voor Thassos. En nu ligt diezelfde ruimte vol met spullen. Tja, ik ga niet opnoemen wat er allemaal ligt maar ik heb het nog even gecontroleerd met de Schengen regels en ik voldoe er nog steeds aan.

Terug op de kamer lig ik nog even lekker te relaxen. Vandaag is een werkdag en die ga ik bij de Nemo bar doorbrengen. Dus pak ik de laptop en rijd er naartoe. Anita is al druk met de voorbereidingen en het opruimen van de laatste nacht. Ik zoek een goed plekje uit, naast mij een stopcontact en uitzicht op weg, bar, strand en zee. Toch mag mij dat niet teveel afleiden en soms word mij dat wel heel moeilijk gemaakt.

Het is een lekker drukke dag voor George, de eigenaar en broer van Mike. Dan komt er in ieder geval wat geld in de kassa. Ik help een klein beetje mee met diverse freddo's en een lunch. Het zal mijn laatste werkdag zijn want de komende dagen op Kreta zijn al ingepland en daarna heb ik zeer waarschijnlijk geen internetverbinding meer.

De ochtend en groot deel van de middag vliegt dus voorbij. Het is 16:00 als ik de laptop sluit en die veilig achter de bar laat opbergen. Nu is het strandtijd en lig ik al snel op een ligbedje. En niet veel later in de woelige zee. Want het waait de hele dag al lekker en dat levert leuke golven op. Daarin duiken is altijd leuk.

In de middag heb ik een sms van Pellagia gekregen. Ik word om 20:30 bij de minigolf verwacht. Er komt verse paidakia op de bbq als dank voor de computerhulp. Dus vertrek ik om 19:00, na een biertje van George, naar huis en kleed mij om na een lange douchebeurt. Ik neem de laptop mee en lever die daar af.

Mike heeft de bbq reeds branden en even later verschijnt Pella met het vlees. Dat gaat snel op het rooster en komt al snel daarna in onze monden terecht. Wat kan simpel eerlijk vlees toch lekker zijn! Aan het eind van de maaltijd komen er vrienden van Mike en komt de raki boven tafel. Ook ik doe mee maar niet in het tempo van die vrienden. Allemachtig, wat kunnen die drinken. En die zijn dan ook nog van plan om aan het eind van de nacht naar Rethymno terug te rijden. Ik hoop dat de vrouw rijdt die nu aan het water zit, want anders komt dat echt niet goed! Ik verlaat om 01:15 de groep, het was een lange dag, en rijd naar huis. Om 01:45 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje