Reisverslag  Dag 81 - Woensdag 24 augustus 2011

 

08:30 Wakker. Na een ontbijtje vertrek ik weer naar de Nemo bar. Anita loopt alweer te sjouwen en vanochtend voelt het veel warmer aan. Ik ga aan het verslag werken en zo verstrijkt de ochtend. Het is nu 12:20 en ik ben nu helemaal in de tegenwoordige tijd. Ruud en Maria zijn vandaag vrij en zouden in de ochtend naar Heraklio gaan. Ik hoop dat we aan het eind van de dag uit eten gaan met elkaar. Voor de rest gun ik ze hun rust want ik begreep van Ruud dat ook september al redelijk volgeboekt is. Dat betekent dat het werk vol doorgaat terwijl de hulpjes half september vertrekken. Dan staan ze er dus alleen voor.

Ik werk nu de site bij. Morgen laatste dag Kreta, dan zijn 2 weken alweer voorbij want vrijdagochtend vertrek ik naar het vaste land. Dan nog 4 nachten Diakopto en dan begin de thuisreis. De volgende update zou wel eens vanuit Nederland uitgevoerd kunnen worden. Dat betekent na 1 september.

Wordt vervolgd...

Ik krijg van Ruud een sms als ik net thuis op bed lig. Ze zijn terug en gaan even slapen. Vanavond 19:30 gaan we uit eten. Ik probeer ook ogen te sluiten maar dat wil niet lukken. Dus ga ik maar liggen lezen en wat muziek luisteren.

Om 19:30 ben ik bij huize Jongeneelen en word ik door Maria's moeder binnengelaten. Ruud en Maria zijn even weg en dus wacht ik op ze terwijl ik wat internet via de telefoon. Emmanuela is er wel en komt in een schitterende jurk uit haar kamer. Het word mij op dat moment niet helemaal duidelijk waarom ze die aan gedaan heeft, maar als haar ouders thuis zijn en ze naar haar vriendje in Neapoli gaat, dan wordt de jurk verruild voor een spijkerbroek en truitje. Nu blijkt het: uit eten was ze als diva verschenen, ze wil niet dat het vriendje mee gaat uit eten en gaat dus nu naar Neapoli maar wil daar niet als diva verschijnen. Vrouwen, zegt Ruud met een lach.

Dus zetten we Emmanuela in Neapoli af en rijden iets terug naar Latsida. Daar is een overbekende souvlaki tent en zijn wij al eerder geweest. Het is door de wind best fris. Heerlijk eten en gezellig gezelschap. Zelfs Maria is wat spraakzamer en ik krijg een verhaal over dromen te horen die mij kippenvel geeft, en dat is niet vanwege de wind! Ik hou dit prive maar weet dankzij de vorige zin zeker na 10 jaar nog welke droom er bedoelt word.

Het is 22:00 als we voldaan zijn en weer richting Neapoli gaan. Daar halen we Emma op en gaan we richting huis. Ik ga door naar mijn eigen kamer en lig nog heel even te lezen. Maar om 0:15 gaan mijn luiken dicht.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje