Reisverslag  Dag 89 - Donderdag 1 september 2011

 

07:30 Heerlijk geslapen onder een dekbed want het raam naar buiten stond open. Even een douche en dan gaan de spullen in de auto. Ik meld mij in de ontbijtzaal waar ook al menig oudere Duitser zit te eten. De moeder van Franz, en nu dus oma, is er ook weer en begroet mij hartelijk. Ik feliciteer haar en dat ontvangst ze met trots.

Na het ontbijt wil ik afscheid nemen maar vergeet ik de biertjes af te rekenen. Doch oma is ze niet vergeten en helpt mij eraan herinneren als ik de auto uit de tiefgarage heb gehaald en de sleutel inlever. Daarna tank ik de auto aan de rand van Steinach am Brenner en koop er nog wat frisdrank. Daarna gaat het snel de Brennerstrasse op. Het is droog maar wel donker bewolkt.

De rit door Oostenrijk wordt gekenmerkt door veel wegwerkzaamheden maar het is rustig op de weg, dus geen vertraging. Bij de Duitse grens moeten de vrachtwagens afslaan en staan in de rij voor controle. Niet veel later duik ik ook een file in. Zou ik dan nu ook een controle hebben? Maar even later rijdt alles weer en ben ik in Duitsland.

Net voor Munchen krijg ik een enorme bui over mij heen. Ik hoop dat dit niet de hele dag door gaat. Maar het klaart vrij snel op en het wordt droog. Ik volg de tips om niet via Arnhem maar via Meppen naar Nederland te rijden. Daardoor kom op de A7 terecht en zal ik oostelijk van het Ruhrgebied hopelijk de meeste drukte omzeilen. De A7 is ter hoogte van Frankfurt een enorme speelbaan. Geen snelheidsbeperking, heuvels en dalen, 3 baans met kuipbochten en een Mercedes voor mij die de linkerbaan schoon veegt. Dan schiet het lekker op!

Ik heb nog even vertraging als ik op een tussenstuk tussen de A7 en A31 wordt geleidt. De B45 is vanwege werkzaamheden afgesloten en we worden door dorpjes geleidt. Dan schoot even niet op, maar als ik op de A31 zit maak ik dat weer goed. Snel bereik ik Meppen en volg dan de snelweg die Nederland binnen leidt, de A37. Die is tot aan Hoogeveen nu 130 geworden, dus valt het snelheidsverlies niet zo tegen als bij Arnhem waar je terug mag naar de 100.

Om 18:30 ben ik bij Meppel. Jenny, de zaterdagse buurvrouw, komt haar huis uit en we staan even te praten. Maar ik moet door want Pa staat met zijn camera te wachten. Ook Ma en Marie zijn van de partij. Door mijn ouders wordt de verloren zoon ontvangen en ook buurvrouw Marie heeft mij gemist. Ik pak een paar spullen uit de auto maar dan is er eten. Gehakt op brood, door moeders klaar gemaakt. Ook broertje Berry komt langs. Ik weet nog steeds niet of het voor het gehakt is (waar hij natuurlijk een vork van mee prikt) of voor mij.

Begin van de avond komen Marie, Koos en Paulien op de koffie. De eerste verhalen worden uitgewisseld, qua familie was ik onder het eten al bijgepraat. Nu weet ik ook de stand van zaken in de buurt en in Meppel. Ook ik vertel wat verhalen. Bijtijds verlaten de buurtjes mij weer want ik verlang wel naar bed. Om 23:15 lig ik in mijn eigen bedje en sluit daar mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje