Reisverslag  Dag 90 - Vrijdag 2 september 2011

 

08:30 Wakker. Na een ontbijtje, door mijzelf klaargemaakt, ga ik de auto uitpakken. De vering slaat een zucht van verlichting als langzamerhand alles eruit gehaald wordt. Ook alle drank wordt voorzichtig het huis in gedragen. Dat geldt ook voor de grote fles raki met de badmuts. Hey, lees dat nog eens! Grote fles raki met badmuts. Maar die stond toch in de badkamer op Kreta?

Nee, joh! Dat is een grap die ik met Martine en Rene heb uitgehaald. Overigens met medewerking van Jorgos (ik hoop dat hij het nog niet verklapt heeft). De fles heeft de overtocht prima overleefd en zal zeer binnenkort afgeleverd worden bij de rechtmatige eigenaars. Ik hoop dat ze erom kunnen lachen. Vandaar dat ik beducht was voor controles want ik zat een ietsipietsie over de grens. Hoeveel precies zal ik niet wereldkundig maken, anders kan ik alsnog een rekening verwachten.

Spullen worden deels opgeborgen, dank wordt overgeheveld in glazen flessen en het weerstation (gekocht bij de Lidl in Kalambaka) wordt geïnstalleerd. Dan even een slaapje en daarna zijn mijn ouders en ik bezig geweest om een vlaggenmast met Griekse vlag op te hangen. Ik dacht dat het een normale maat vlaggenmast was maar die wijkt af wat er in Nederland gebruikelijk is. Dankzij Pa en een paar ritjes bouwmarkt is uiteindelijk de mast toch vastgemaakt en wappert de Griekse vlag. Ik steun de Griekse bevolking! Die hebben (en krijgen het zeker) zwaar terwijl het meeste te wijten is aan banken, rijke Grieken en regeringen.

De avond is rustig en wordt doorgebracht met de DVD van airport Knuffingen (zie mijn bestelling die ik in Edipsos gedaan heb). Om 23:30 sluiten mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje