Reisverslag  Dag 04 - Dinsdag 28 Mei 2013

 

Op het schip hanteren ze de Griekse tijd en die hanteer ik dus ook vanaf nu. Om 09:00 word ik wakker. Ik had dus nu in Igoumenitsa moeten zijn, maar de vertraging van bijna 5 uur gaat niet ingekort worden. Dus blijf ik lekker op bed liggen lezen.

Het is 12:15 als men op de hutdeur klopt en aankondigt dat Igoumenitsa in zicht is. Dat klopt wel maar het duurt toch tot 13:00 voordat het schip aangemeerd ligt. Ik heb dan al contact met Elsbeth, zij staat buiten de haven op mij te wachten. Zoals verwacht is het chaotisch bij het schip verlaten omdat er auto's die er pas in Patras af hoeven in de weg staan. Mensen worden omgeroepen om hun auto te verplaatsen. Ik had echter wat meer ruimte tussen mij en mijn voorganger gehouden en kan eerder wegdraaien.

Het is 13:45 als ik het schip verlaten heb en mijn auto naast die van Elsbeth stil zet. Eerst een hartelijke begroeting, dan even koffie drinken en dan de spullen overladen. Zij heeft nog een rit van 6 uur voor de boeg en wil onderweg bij Ioannina (Ikea en Jumbo) nog wat shoppen. De laatste boot naar Thassos gaat om 22:00 en die moet ze dan wel halen. Dus laden we de spullen over, zucht de vering van mijn auto van verlichting en vertrekt Elsbeth naar Thassos. Over een maand zien we elkaar weer.

Ik ga richting de veerboot die naar Corfu gaat. Ik heb de eigenaar van het appartement reeds op de hoogte gebracht van mijn vertraging. Geen probleem, mocht hij er niet meer zijn dan zit de sleutel in kamer 2. Ik koop een retour voor de veerboot (75 euro aftikken) en die vertrekt over een half uur (15:15). Hij doet er bijna 2 uur over, dus rond 17:00 zal ik op Corfu zijn. Onderweg neem ik een frappee en een tosti en duik mijn leesboek weer in. De tijd is daardoor snel verstreken en mag ik het centrum van Corfu stad door. Dankzij de navigatie kom ik er goed door want de "hoofdweg" loopt verre van logisch door de stad.

Om 17:45 bereik ik Messonghi en niet veel later Palms and Spas. Eigenaar Vassilis verwelkomt mij, laat mij een niet grote maar wel luxe studio appartement zien en ik weet nu al dat ik mij hier goed ga vermaken. Terras met uitzicht op zee, badkamer waar een luxe douche in zit die de hele badkamer in een waterparadijs kan veranderen. Als welkom is de de koelkast al gevuld met een fles water en een fles rode wijn.

Ik heb weinig trek en besluit mijn laatste pistolet met kaas uit Nederland op te eten en het daarbij te houden. Ik probeer de internetverbinding uit en lees nog wat maar dan vallen mijn ogen al bijna dicht. Ik sluit de dikke gordijnen en even later ook mijn luiken. Het is dan 21:30.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje