Reisverslag  Dag 05 - Woensdag 29 Mei 2013

 

05:45 Ja dat krijg je als je zo vroeg gaat slapen. Ik probeer mij nog even om te draaien maar merk al snel dat slapen voorlopig voorbij is. Buiten is het al licht en ik besluit naar het dorp te lopen. In 15 minuten heb ik het "centrum" bereikt, het dorp ligt uitgestrekt langs de kust. Ik loop wat langs het strand, bekijk de taverna's en de bars en kom dan bij de rivier uit die in zee mondt. Daar liggen vele vissersbootjes en wat rondvaartboten. Dan loop ik via de strandweg weer terug en kom langs supermarkt en bakker. Die gaan pas om 8:00 open. Maar ik wil eigenlijk wel een koffie (hoewel ik in het appartement wel een waterkoker en zakjes espresso heb).

Ik loop nog wat door straatjes te slenteren als ik door een wat oudere vrouw die staat te vegen wordt aangesproken met "Koffie?". Ik bevestig en zij wenkt mij mee naar een koffiebar die al open is. Ze is de moeder van de eigenaar (haar zoon) en doet de ochtenddienst. Ik krijg een freddo espresso en zit daar heerlijk van te genieten terwijl de rest van het dorp ontwaakt. Na nog een tweede bakkie is het 8:00 geworden en ga ik naar de bakker. Die heeft ook vers belegde broodjes. Wat zal ik dan moeilijk doen? Dus mijn ontbijt en lunch heb ik al snel in handen. Dan even in de super voor wat frisdrank en water. En dan terug naar het appartement. Om 08:45 ben ik terug en tover ik de badkamer om in een waterpaleis.

Vandaag is een werkdag, dus installeer ik de laptop op het terras (facebookvrienden hebben de foto al gezien) en ga aan het werk. Er is een urgent probleem wat ik vrij snel kan fiksen en voor de rest loopt alles goed. Dat komt ook goed uit want de schoonmaakster komt langs en wil het terras schrobben. Vannacht is door de vochtige lucht een fikse hoeveelheid woestijnzand naar beneden gekomen. Mijn auto is geel en ik moest de terrasmeubelen ook eerst schoonmaken voordat ik er aan ging zitten. Even later is de internetverbinding weg dus van werken komt weer weinig. Toch weinig zin erin en verder heeft alles niet zoveel haast (geen spoedklussen).

Dus geniet ik lekker van het zonnetje, hoewel er ook wat fikse wolken langs komen drijven. En af en toe een vliegtuig, het vliegveld is 20 kilometer verderop en ze zijn bezig met de landing over zee. Ik lees weer wat en voel mijn oogleden zwaarder worden. Ik geef er aan toe en heb een heerlijke siësta.

Daarna weer een wandeling naar het centrum voor een bakkie. Dit keer aan het strand. Het zeewater is nog steenkoud, dus ik laat de zee nog even liggen waar hij/zij ligt. Ook de ligbedjes liggen niet vol, de wind maakt dat het toch nog koel aanvoelt. Ik wandel weer terug naar het appartement waar ik wat wordfeud en internet.

Na enig omkleedwerk ben ik gereed voor een avondmaaltijd. Ik kies een taverna uit met zicht op zee en heb een heerlijke maaltijd. Daarna twijfel ik of ik een afzakkertje zal nemen maar besluit dat niet te doen. Morgen wil ik een rondrit maken over het noorden van het eiland. Dus weer teruggewandeld naar het appartement, nog even liggen lezen en om 23:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje