Reisverslag  Dag 06 - Donderdag 30 Mei 2013

 

07:00 Nog voor de wekker gaat ben ik weer wakker. Ik wil niet te laat met de rondrit beginnen. Maar eerst een koffie bij Maria. Daarna een broodje bij de bakker en dan terug naar het appartement en de auto. Het is 08:45 als ik Messonghi verlaat en richting Paleokastritsa rijd. Ik slinger al snel de heuvels door en kom langs het paleis waar Sissi (ja Ma, die Sissi) heeft gewoond. Ik wilde daar wel een kijkje gaan nemen en je met foto's verrassen. Maar je haalt die foto's maar van internet want een rij bussen van hier tot aan puntje puntje schrikt voldoende af.

Dus rijd ik door en kom in Paleokastritsa aan, dat ligt aan de westkust (en mijn appartement ligt aan de oostkust). Leuk plaatsje, veel cipressen (maar het is tenslotte ook het cipresseneiland) en ik loop er een tijdje rond. Dan vervolg ik mijn weg en ga met de klok mee langs de noordkust van Corfu. Ik kom langs diverse toeristenplaatsen waar ik heel blij ben om die zo snel mogelijk weer te kunnen verlaen. Gehele Engelse enclaves! Nee, dank u. Geef mij maar kleine pittoreske plaatsjes.

En dan ineens druppels op de vooruit. Het is niet veel maar er valt toch regen. De temperatuur is met 22 graden ook niet erg hoog, maar daardoor acclimatiseer ik wel gemakkelijker. Het gespetter is maar van korte duur en ik rijd verder langs de kust. Ik moet dan weer langs Corfu stad en dat is altijd even extra oppassen met die scooters overal.

Om 14:45 ben ik thuis en weet ik dat Corfu een groen eiland is maar dat de wegen wel wat onderhoud kunnen gebruiken (soms flinke gaten en dus oppassen). Vlakbij huis stop ik voor een omelet zodat de maag weer gevuld is. En voor vanavond is dan het broodje want ik moet wat werk verrichten wat niet overdag kan.

Na een korte siësta ben ik weer fris van geest en houd ik kantoor maar dan binnen. Buiten staat de familie mug te wachten en die hou ik graag met een hordeur op afstand. De werkklus is snel geklaard en ik relax nog even met goede muziek, een leesboek en een woordje leggen. Dan is het toch ineens middernacht en tijd om de luiken te sluiten.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje