Reisverslag  Dag 07 - Vrijdag 31 Mei 2013

 

07:30 Wakker. Het is een prima bed en ik sta uitgerust op. Ik wandel naar Maria en geniet van mijn eerste koffie. Maar die krijg ik niet op want als ik een visitekaartje wil pakken voor Maria, stoot ik het glas om en krijg de hele lading over mijn broek heen. Gelukkig is het koude koffie maar het is wel een zooitje. Uiteindelijk krijg ik het meeste deppend (niet wrijvend!) eruit en thuis zal ik hem wel even in de handwas verder reinigen.

Na de bakker en de super dus weer op huis aan, thuis even een handwasje en al snel ligt de broek in de zon te drogen. Ik heb ondertussen mijn laptop binnen opgesteld. Niet om te werken maar om aan mijn site te werken. Ik doe dat binnen omdat je buiten teveel met je ogen met knijpen en ik daar hoofdpijn van krijg.

Dus binnen aan de voorbereidingen voor het verslag 2013 begonnen. Ook vandaag diverse wolken die overdrijven en men voorspelt voor morgen zelfs een regendag. Dan kan ik morgen het verslag gaan maken en zet ik nu slechts de basis met bijvoorbeeld de planning online.

De middag wordt gevuld met een wandeling in de omgeving en in het naastgelegen dorp. Terug loop ik langs de rivier richting zee en strijk daar bij een loungebar neer. Er liggen nu al meer mensen te zonnen maar slechts een enkeling waagt zich in zee. Ik geniet ondertussen van heerlijke loungemuziek en een lekkere freddo espresso. Ik praat wat met de barman die mij complimenten geeft over mijn Grieks. Ik krijg van hem nog een koffie aangeboden.

Het is vandaag wel toeristenwisseldag. Vassilis en de schoonmaakster zijn de hele dag al druk en de vliegtuigen komen nu regelmatig over zee aanvliegen. Maar ik chill en ben blij dat ik nog niet naar huis hoef.

Na het gebruikelijke avondritueel kies ik voor een kleine taverna. Het eten is goed maar de sfeer is er niet. En die komt er ook niet als de ober en eigenaar maar ik het Duits tegen je blijft praten terwijl je in het Grieks antwoord en hij in de keuken wel Grieks kan praten. Dus blijf ik niet natafelen maar loop snel naar de loungebar voor een afzakkertje. Heerlijke muziek, een zee die steeds donkerder wordt en ik die blij is dat hij zijn sweater heeft meegenomen. Want het is nu echt aan de frisse kant. Ik sms Berry en die belt even later. We zitten een tijd te praten en wat wetenswaardigheden over volleybal(bestuur).

Dan loop ik naar huis, hoewel de eerste stapjes wat zwalkend gaan want de tsipouro had zich even goed in de benen genesteld. Maar de wandeling naar huis is al dusdanig dat er dan geen probleem meer is met de stabiliteit. Om 01:00 sluit ik mijn luiken (toch nog even liggen lezen).


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje