Reisverslag  Dag 10 - Maandag 3 Juni 2013

 

Ik ben er vanochtend weer vroeg bij, het is 7:00. Dat zal de komende dagen we weer eens wat later worden, aangezien de nachten dan ook gebruikt worden om het leven te vieren. Ik besluit even een frisse neus te halen en wandel richting Valtos. Het is rustig en het is koel. De zon komt al wel door en het lijkt een mooie dag te worden.

Terug op de basis maak ik zelf een ontbijtje en ga ik zitten wachten op internet. Tolis heeft vorige week draadloos internet bij de appartementen aan laten leggen maar gisteren had ik behoorlijke problemen om een stabiele verbinding te krijgen. Dus Tolis heeft de man gebeld en die komt vanochtend om het beter aan te leggen.

Ik help daarbij een handje met de kabels die, zoals gewoonlijk in Griekenland, door de lucht van het ene punt naar het andere punt getrokken worden. Deze man kent Tolis ook al een beetje en weet hem toch steeds weer tot rust te manen en hem te bezweren dat het goed komt. Ik maak mij geen zorgen want hij heeft er voldoende verstand van. Hij heeft nieuwe apparatuur bij zich want het internetsignaal komt van Ionion Beach via een "straalzender". En daar zat een probleem in.

Om 12:00 heb ik internet, ook nu binnen op de kamer, en kan ik aan de slag. Want het werk roept, er is namelijk een probleem. En dus verloopt de middag iets anders dan gepland en voor dat ik het weet is het 16:00. Probleem onder controle (denk ik) en tijd voor een ritje naar het centrum. Ik kan wel een massage gebruiken voor ontspanning maar ontdek dat het gebouw nu gebruikt wordt door reisagenten. Een meisje weet mij te vertellen dat ze zijn vertrokken, en dus niet verhuisd zoals ik nog even hoopte. Geen massage dus. Ook een sms naar Nina (in Ioannina die mij vorig jaar twee keer gemasseerd heeft) loopt op niets uit. Als ik naar Ano Pedina ga, had ik gehoopt op een massagestop. Maar dan zit ze in Italië. En daarna is ze even terug alvorens weer te vertrekken. Ze houdt mij op de hoogte.

Tolis raad mij een resort net buiten Parga aan. Ik zal daar nog wel gaan kijken, maar ik wist bij de andere dat de kwaliteit goed is/was. Ondertussen is ook Tammara gearriveerd met hun zoontje Dimitris (zo heet ook de vader van Tolis). Dimitris is nu 8 maanden en al een fikse knaap. Het is vertederend om te zien hoe dat knaapje Tolis rustig kan krijgen. Dat zal later nog wel anders worden. En Tammara ziet er weer beeldschoon uit, ondanks het feit dat ze nu twee kinderen, waaronder Tolis, moet onderhouden. Ook Yiannis van Antico Bar komt even langs en dan vliegen de malakka's weer door de lucht.

Dus geen massage voor mij, dan maar even een relax sessie op bed. Tolis komt mij vertellen dat hij vanavond naar Sakis komt en dat we dan het centrum onveilig gaan maken. Maar hij heeft dan al thuis gegeten. Ik vertrek dus rond 21:30 naar Sakis en heb het eten bijna op als Tolis zich meldt. We legen samen nog een fles retsina en gaan dan het centrum in.

Dat is met de heer Tolis natuurlijk weer 3 stappen vooruit, staan praten met een bekende, weer drie stappen vooruit en weer praten. Hij kent ook veel mensen en bijna alles is zakelijk. Toch belanden we uiteindelijk in Antico waar natuurlijk ook weer wat vrienden opduiken. Uiteindelijk is Tolis om 0:00 voldoende vermoeid om rustig te worden en niet veel later gaat hij richting bedje. Ik besluit nog even door te gaan en loop richting Sail In Bar. Daar word ik weer verwelkomd door Stefanos en niet veel later zit ik hem een metaxa-cola in de hand met hem te praten. Het is nog voorseizoen, dus rustig in de bar. Marianthi is nog in Londen en komt enkel voor juli en augustus naar Parga om in de bar te helpen.

Uiteindelijk blijven we met een klein clubje Griekse jongeren over. Een meisje, Anna, komt uit Rethymno en ik leg uit dat dit mijn eerste kennismaking met Griekenland was. Ondertussen is mijn kennis over Griekenland en zeker de hoeveelheid plaatsen waar ik ben geweest, groter dan menig Griek. Het is gezellig maar om 02:30 hou ik het toch voor gezien, reken af en ga naar huis. Om 3:00 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje