Reisverslag  Dag 11 - Dinsdag 4 Juni 2013

 

08:30 Kijk, het wordt wel al wat later dat ik opsta. Vandaag is het meteorologisch onstabiel te noemen. Volgens de plaatselijke bevolking is er kans op een regenbui en als ik de donkere wolken tegen de bergen aan zie, kunnen ze wel gelijk krijgen. De wind is in ieder geval koel te noemen. Na een broodje heeft Tolis weer een koffie voor mij gescoord. Vandaag doe ik lekker even helemaal niets, ik hou mij verre van de laptop, ik leg enkel een woordje op de iPad. Tammara komt met zoontje Dimitris langs en ik verneem dat Dimitris eigenlijk zo nog niet officieel heet want hij is nog niet gedoopt. Dat gaat 26 oktober gebeuren en dat is ook de dag waarop Tolis en Tammara gaan trouwen. Twee blijde gebeurtenissen op 1 dag.

Het blijkt ook dat Andonis an Katarina in blijde verwachting van een derde kind zijn. Dit keer lopen Vangelis en Christina niet synchroon zoals bij hun andere twee kinderen. Christina vindt het voorlopig genoeg, Katarina wil een groot gezin. Tolis vertelt mij dat Tammara en hij mij vanavond graag mee uit eten nemen in Perdika. Ik vind het prima, het heeft mij daar vorig jaar ook goed gesmaakt.

Toch blijft de relaxdag niet zo relaxed. Ik heb mij namelijk net op bed uitgestrekt als ik een sms van de zaak krijg. Weer een probleem (ooit een sessie bij ambtenaren gehad die niet moesten praten in problemen maar in uitdagingen). Dus ga ik online en probeer info over het probleem te krijgen. Dat lukt maar als ik een niet nader te noemen collega vraag voor welke oplossing gekozen moet worden blijk ik slecht ondersteunt te worden. Terwijl ik dat voor dit jaar juist nog zo expliciet had afgesproken! Maar goed, die collega zal mijn woede wel weer niet begrijpen, zo gaat het vaker. Uiteindelijk ben ik dus kwaad, chagrijnig en teleurgesteld.

Ik hoor Tolis wel roepen maar wil nu even niemand zien. Van een slaapje komt het niet meer en ik pak een leesboek om mijn zinnen te verzetten. Dat lukt redelijk en het is ongemerkt 20:00 geworden als Tolis belt. Hij komt mij over 20 minuten ophalen. Dus snel pak ik een douche en kleed mij om. Ik sta keurig op tijd te wachten als hij en Tammara mij ophalen en we naar Perdika rijden. Onderweg kan ik nog even wat gal spuwen maar al snel hebben we het over leukere zaken.

Tijdens het eten word ik officieel uitgenodigd om op 26 oktober aanwezig te zijn bij de doop en het huwelijk. Veel andere vrienden uit Parga zullen ook van de partij zijn. Ik kan nog niets beloven maar ik weet dat ik het zelf ook wel graag zou willen. Tolis zegt dat ik gratis in het appartement kan verblijven en natuurlijk ook een scooter krijg. We zullen zien.

We zijn op tijd (22:30) weer terug in Parga. Zij gaan Dimitris ophalen bij opa en oma en ik besluit lekker op bed nog wat te lezen en op tijd mijn luiken te sluiten. Dat gebeurt dan ook om 0:00.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje