Reisverslag  Dag 12 - Woensdag 5 Juni 2013

 

06:30 Wekker. Even een broodje en dan aan het werk. Het probleem van gisteren kon ik gisteren niet geheel oplossen omdat internet zeer traag was (we zitten in Parga aan het einde van een lijn, dus de snelheid is niet hoog). Ik wil het nu oplossen voordat om 8:00 in Nederland de mensen weer aan het werk gaan. Dat lukt en dus ben ik ook tevreden.

Ondertussen heeft de bui, die gisteren toch niet over de bergen kon komen, nu blijkbaar een aanloop genomen. Want het begint te regenen en daarbij fiks te donderen. Ik haal de stekkers maar even uit de wandcontactdozen. Een kapotte laptop vanwege onweer is wel het laatste waarop ik zit te wachten. De accu zorgt ervoor dat ik kan doorwerken en ondanks het onweer en de straalverbinding is de internetsnelheid goed. Niet zoals ik thuis gewend ben, maar voldoende om goed te kunnen werken.

Ik ben klaar met het werken en niet veel later steekt de zon zijn koppie tussen de wolken door en wint steeds meer terrein. Tolis verblijdt mij met een koffie en niet veel later zitten we wat te praten over wijzigingen die hij graag aan zijn website gedaan wil hebben. Er zijn vooral wat nieuwe foto's die de wat onduidelijke foto's mogen vervangen.

Even later stap ik op de scooter en ga naar Villa Sakis (Byzantio). Daar zijn Maria, Sakis en Vangelis bezig de vele gasten te bedienen van hun appartementencomplex. Want niemand gaat nog naar het strand, iedereen hangt wat rond en wacht af wat het weer gaat doen. Ik eet er wat en krijg natuurlijk de nodige koffie.

Zo verstrijkt de middag gedeeltelijk en dan is het tijd voor een siësta. Het is een kort maar krachtig slaapje. Dan haal ik eens een keer koffie voor Tolis (hij is druk met gasten) en kom in Pepper de eigenaar Jorgos tegen. Natuurlijk even met hem bijpraten. Ik heb van Andonis vanochtend gehoord dat er klarina is (lokale muziek met klarinet als hoofdspeler). Ik begreep dat het bij Sakis is en dus kom ik daar verwachtingsvol aan. Vangelis maakt mij duidelijk dat het niet hier maar in Morfi is. Een plaats waar alle muzikale happeningen plaatsvinden.

Andonis komt ook bij Sakis eten en strijkt aan mijn tafeltje neer. Ik ga dus zo met Vangelis en Andonis mee en bereid mij voor op een lange nacht. En inderdaad vertrekken wij om 23:30 met de auto naar Morfi (was even bang dat we met de scooter gingen en dan is een ritje van 15 kilometer in de koude nacht niet echt prettig). We pikken onderweg nog een vriend van Andonis op.

In Morfi aangekomen is de band al druk aan het spelen. Het is binnen in een taverna en het is al druk. We bemachtigen een tafeltje en terwijl de rest aan de whisky gaat, hou ik het graag op de tsipouro waar ik bij Sakis al mee begonnen was. De muziek vind ik heerlijk, hoewel ze hier de versterkers duidelijk laten overversterken. De sfeer is goed, ook Vangelis en Andonis genieten zichtbaar. Tot mijn verrassing komt Dimitris er ook bij! Hij is met eigen vervoer want hij moet morgen om 8:00 weer in zijn hotel aanwezig zijn en zal het dus niet zo laat als wij gaan maken.

De avond en nacht verstrijken zeer snel. Dimitris is al om 02:45 vertrokken en een paar tsipouro's later is het ineens 04:30. Dan gaan wij ook op huis aan, maar niet alvorens ik een fikse discussie heb verloren. Andonis en Vangelis betalen namelijk alles en die drank is niet goedkoop tijdens zo'n bouzoukia (daar zit tafelgeld en geld voor de band bij in, een soort entree). Maar de boys houden stug vol en ik moet mijn geld bij mij houden.

Het is 05:15 als ik thuis ben en mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje