Reisverslag  Dag 14 - Vrijdag 7 Juni 2013

 

07:30 Wekker. Waarom? Omdat ik bij Dimitris een ontbijtje wil halen. Ik draai mij toch nog een keer om maar het is 08:15 als ik mij bij Acrothea hotel meld. Dimitris komt niet veel later binnen, hij heeft wat boodschappen gedaan. Ik eet wat brood en geniet van lekkere koffie. Ondertussen zitten we wat te praten over de business, internet en Griekenland in het algemeen. Maar hij vergeet zijn gasten niet en die worden altijd netjes begroet en kunnen met alle wensen bij hem terecht.

Het is 09:45 als ik de scooter weer laat afvullen en richting huis ga. Vandaag even iets werken en daarna verslag en als er dan nog tijd over is wat website van Tolis. Met een koffie zit ik al snel te werken en verdwijnen problemen als sneeuw voor de zon.

Dan wordt het verslag opgepakt, ik heb een week die ik moet beschrijven (als geheugensteun heb ik op papier en in mijn voicerecorder allerlei zaken vastgelegd). Het is vandaag wisselend bewolkt, goede temperatuur en droog. Met wat pauzes dankzij Tolis is het nu 15:10 en zijn er weer wat uren voorbij gevlogen maar ben ik wel weer bij met het verslag. En als je tot hier met het lezen bent gekomen, ben jij dus ook weer helemaal bij.

Ik ga zo plonzen in het zwembad en misschien eerst wel even bij dat resort navragen wat een massage kost. Ik ben tot maandag in Parga, daarna ga ik Rita en Yiannis pesten in Ano Pedina, de bergen dus in. De volgende update zal dus vanuit Ano Pedina komen.

Wordt vervolgd...

Het plonzen kon wat mij betreft wel wachten, eerst maar eens naar het complex rijden wat net buiten Parga ligt met de naam Salvatore. Ik kom daar aan en word netjes te woord gestaan door de receptioniste. Ja ze hebben een Spa waarin ook massages gegeven worden en het meisje heeft zelfs vanmiddag tijd. Ik krijg een lijst met mogelijkheden doch de langste massage is 50 minuten. Dat is mij te kort maar na overleg kan ik een 90 minuten aroma massage krijgen om 17:30. Het is nu 16:00 en ik besluit thuis mijn leesboek op te halen en dan hier op het overdekte terras met zeezicht te wachten op de behandeling.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik zit al lezend de tijd te doden. Ik had hier zelfs van het zwembad gebruik mogen maken, handdoek inbegrepen. Nette service. Om iets voor 17:30 vertrek ik naar beneden, richting de Spa. Niet veel later word ik ontvangen door Anna die mij de omkleedruimte toont en even later, in badjas gekleed, ben ik gereed voor massage.

Ze begint stevig maar merkt dat ik beter geniet van een echte relax massage. Dus schakelt ze snel over en lig ik 90 minuten lang te genieten. Aan het einde gaat zij alvast richting balie en lig ik nog na te genieten. Dit is precies wat ik even nodig had! Daarna sta ik een tijdje met haar bij de balie te praten en vraag ik of ze zondag ook behandelingen geeft. Dat doet ze en ik boek voor zondag 16:00 nog een behandeling.

Op huis aan en ik laat de olie nog even intrekken terwijl ik Tolis bijpraat. Daarna een douche en richting Sakis. Ik moet weer even op een tafeltje wachten maar dat is niet erg met een ouzo in de hand wacht ik graag. En de maaltijd smaakt er enkel beter op. Natafelen gebeurt met Vangelis en een metaxa-cola. Tolis zou in het centrum zijn maar als ik die bel blijkt hij (alweer!) op de bank in slaap gevallen te zijn. Ik wens hem een goede nacht en dit komt mij ook wel goed uit want ik verlang ook wel naar mijn bedje. Ik ben nog rozig van de massage. En dus sluit ik om 0:15 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje