Reisverslag  Dag 16 - Zondag 9 Juni 2013

 

10:30 Wakker. Tolis staat al klaar met een koffie maar is ook wat brak want hij is ook veel te laat door gegaan in diverse bars. Na een ontbijtje ga ik aan de slag met de website van PargaPalace. Een flitsende offer-banner, wat tekst aanpassingen en voordat je het weet is het 15:00. Ik zet de site voor nu live en heb ondertussen niet te klagen gehad over de bevoorrading van Tolis. Als het aan hem had gelegen was ik nu tonnetje rond maar dat is niet handig met een massage voor de deur. Dus heb ik mij beperkt tot een aantal freddo koffies.

Ik meld mij bij de receptie van Salvatore en duik met mijn leesboek meteen de Spa in. Anna maakt een stenen ligbed voor mij warm en vertelt dat ze wat uitloop hebben. Ik maak haar duidelijk dat ik er geen enkel probleem mee heb, ik heb de tijd en weet waar ik op wacht. Dus plons ik even in het koude kleine zwembad - ze gebruiken dit ook als afkoelplek voor sauna en hamam - en neem dan plaats op mijn stenen ligbed. Handdoek eronder, handdoek erboven en ik lig als mummie te lezen. Heerlijk warm en heerlijk relax. Ik kijk zelfs niet vreemd op als twee mannen met een grote vriezer langskomen omdat dit blijkbaar de kortste route naar buiten is.

Dan komt een dame van de receptie mij voorzien van een vers geperste jus en verontschuldigd zich nogmaals voor de vertraging. Niet veel later leg ik mijn leesboek weg en lig ik lekker te soezen totdat er zachtjes een hand op mijn been wordt gelegd en ik opkijk naar een glimlachende Anna. Of ik klaar ben voor een massage. Nou, in een mum van tijd ligt deze jongen dan op de massagetafel en krijg ik weer een heerlijke massage.

Na het nagenieten sta ik een hele tijd met Anna te praten. Ze wil in november met een vriendin naar Nederland komen en vraagt mij allerlei dagelijkse zinnetjes in het Nederlands die ze dan fonetisch opschrijft. Grote lol hebben we samen en ik denk dat ze dat boven bij de receptie wel gehoord hebben. Maar ook diepere zaken zoals geloof en het leven worden besproken. We komen daarop omdat zij de Bijbel het mooiste boek vindt. Al pratend is het dan 19:30 en pas dan verlaat ik de Spa.

Tolis vroeg zich al af waar ik bleef maar ik laat hem in het ongewisse. Hij hoeft toch niet alles te weten (wil dat altijd graag wel, maar bedoelt dat goed). Na een uitgebreide douche om de olie weer te verwijderen ga ik richting Sakis en geniet daar weer van een heerlijke lever. Hoewel het mijn laatste avond is, neem ik geen afscheid van Sakis en de familie. Ik zal ze morgenochtend allemaal nog zien. Vangelis zie ik vanavond al wat langer want ik vertrek met hem naar Sail-In. Daar is het niet druk, al helemaal niet voor een zaterdagavond. En dus wil Vangelis na een paar drankjes nog even beneden in een Griekse bar wat drinken. Dus neem ik afscheid van Kretenzer-Anna en Stefanos en ga ik met Vangelis mee.

In de Griekse bar is de sfeer wat vrolijker. Er wordt door diverse Griekse schonen gedanst op Griekse hits. Vangelis en ik staan er bij te kijken en genieten van het uitzicht en de drank. Dan is het genoeg voor Vangelis en gaan we richting huis. Hij wil nog ergens een pitta broodje scoren terwijl ik denk rechtstreeks naar huis te gaan. Echter, er brand nog licht bij Pepper Bar en Jorgos is meteen vrolijk als ik mijn scooter daar parkeer. Ik bestel een Jorgos-make-me-happy-sandwich (al vanaf 2006 een begrip, google maar op "jorgos make me happy sandwich site:www.grassoft.nl"). En natuurlijk een tsipouro.

Dan komt Vangelis binnen. De pitta shop was al dicht en hij komt nu hier een broodje scoren. Er wordt weer van allerlei onzin uitgekraamd maar dat is logisch op dit tijdstip van de nacht. Uiteindelijk verdwijnt Vangelis naar bed terwijl ik nog een laatste tsipouro moet drinken van Jorgos. Ik neem er wel een flesje water bij voor de broodnodige compensatie van water tekorten. Het is uiteindelijk 04:45 als ik mijn luiken sluit. Morgen is vertrekdag en kan dus niet veel uitslapen.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje