Reisverslag  Dag 22 - Zaterdag 15 Juni 2013

 

07:00 De wekker gaat maar ik ben net ervoor al wakker geworden en lig nog wat te draaien. Nu eruit en wandelen. Ik loop eerst iets naar boven in het dorp maar dat word mij te steil. Dan maar naar beneden maar ik weet dat ik dan straks ook weer omhoog moet. Ik heb mijn gps tracker aangezet, ben benieuwd wat hij registreert. Ik loop tot onderaan het dorp, daar net buiten is een basketbal/volleybalveldje (van beton) wat horizontaal ligt. Daar draai ik diverse rondjes en na een kwartier begeef ik mij de berg op. Dat valt best wel tegen maar ik blijf in een straf tempo doorstappen.

Uiteindelijk bereik ik flink hijgend het hotel en sta even later onder een dampende douche. Even tot rust komen. Dan bekijk ik de resultaten van de gps tracker en blijk ik een topatleet te zijn! Ik heb in 45 minuten een afstand afgelegd van 14,5 km met een topsnelheid van 60 km/u! En ik heb een hoogteverschil van 80 meter overwonnen. Dat laatste klopt en ook de tijd klopt. Maar de rest is toch echt onzin. Rennen doe ik niet, enkel flink doorstappen. Volgens Google maps is het ongeveer een kilometer van het hotel naar het veldje, samen met een kwartiertje rondje volleybalveld, denk ik dat het eerder 3 kilometer zal zijn.

Enfin, fris gedoucht meld ik mij voor het ontbijt. Het is 12 graden en dus binnen maar de temperatuur gaat vandaag echt rap omhoog. Onbewolkt en zonnig. Als ik niet veel later met Yiannis en Rita van de zon zit te genieten is het al zeker 20 graden. Dan is het tijd om naar binnen te gaan. Er wordt vandaag aan de servers van het werk geknutseld en ik sta standbye. Daarnaast is het nu echt tijd om jullie, lieve platschermlezertjes, te voorzien van weer een complete update.

Het geknutsel op het werk gaat goed maar ik voer meteen maar wat Windows updates uit en krijg toch twee klusjes die ik straks aan het begin van de avond even ga oplossen. Tussendoor even pauze met een frappee en gezelschap van Lena en een middaglunch (voor mij enkel twee plakjes brood met licht laagje feta en veel tomaat). Dan tik ik de laatste dag in en terwijl Yiannis op de bank wat ligt te soezen ben ik nu in de tegenwoordige tijd. Volgende week donderdag zal ik een update doen want vrijdags verlaat ik Ano Pedina en ga naar Naousa.

Wordt vervolgd...

Gedurende de dag begin ik steeds meer te kuchen, later wordt dat hoesten. En af en toe lopen de rillingen over mijn rug. Buiten is het vaak bewolkt, het is circa 22 graden en de wind maakt het soms echt fris. Ik zit dus vaak binnen. Na de update ga ik even slapen, maar die slaap komt er niet echt van vanwege wat hoestbuien. Ik krijg van Rita wat zuigsnoepjes en ga mijn klusje op het werk afmaken. Rita zorgt ook voor een kruidenthee en ik krijg een homeopathische bruistablet.

Vanwege dit alles ben ik de enige gast die binnen eet, de andere willen het toch buiten proberen. Ik mag niet teveel snuiten want dan krijg ik een binnenoorontsteking en dat is wel het laatste wat ik wil hebben. Dus snuif en rochel ik, gesmoord door servetjes, dat het een lieve lust is. Ik maak het geluid van een oude roker.

Ik lig nog even op de bank voor de open haard wat te lezen en probeer met een tsipouro de overhand op de ziektekiemen te krijgen. Aangezien ik verwacht dat het een onrustig nachtje zal worden, vertrek ik om 23:30 richting mijn bedje en sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje