Reisverslag  Dag 26 - Woensdag 19 Juni 2013

 

08:30 wakker. Uit solidariteit met Yiannis heb ik de wekker gezet maar ik word iets daarvoor vanzelf wakker. Heb een korte maar goede nacht gehad en ik voel mij goed. Vandaag wordt een echte ontspanningsdag, ik krijg een massage van Nina!

Maar eerst een ontbijtje en een vocale test. Geen Eucalypta meer. Alles gebeurt nu buiten want het weer is nu zoals het hoort. Lekker zonnig en een beetje wind en een paar wolkjes. Toch is de warmte wel even wennen maar dat komt wel goed.

Rita geeft aan dat ze wel mee wil naar Ioannina omdat ze wat inkopen wil doen. De bijrijderstoel is nog steeds leeg dus dat is geen enkel probleem. Ik krijg de salieplant mee als kado voor Nina en met Rita als gids ga ik Ioannina in. Ze blijkt echter wel van de toeristische route te houden want ik kom door straatjes waar aan weerskanten auto's staan en ik er net tussendoor pas. Uiteindelijk komen we weer op de hoofdweg uit en verlaat Rita de auto. Ik weet nu de weg wel naar Nina en zet daar om 11:50 mijn auto stil.

Nina begroet mij hartelijk en niet veel later lig ik uitgestrekt op de massagebank. Er wordt Indiase hindoe muziek opgezet die ik goed ken want die heb ik ook in mijn muziekverzameling. Heerlijke relaxmuziek. De massage is heerlijk en lekker uitgebreid maar toch voor je gevoel veel te snel voorbij. Ze vertelt dat het een Indiase ontspanningsmassage was met delen van reiki in de mix erbij. Ik weet enkel dat het ontzettend heerlijk was en dat het mij heel veel goed heeft gedaan. Ik lag soms nog iets te rochelen op de bank maar na wat klopwerk op de rug is het gevoel dat de longen weer helemaal schoon zijn. En dat voor slechts 50 euro.

Ik zie dat Rita gebeld heeft en ik zie ook dat Nina mij meer dan 110 minuten heeft behandeld. Rita zal wel denken, waar blijft die jongen !?! Ik bel haar terug en ze legt uit dat ze onder de bomen wacht en waar ik haar kan treffen. Het is druk in de stad en het duurt dus even en ik was haar bijna voorbij gereden (heb mijn ogen meer voor het verkeer nodig) totdat ze zwaait.

We doen op weg naar huis nog wat boodschappen en ik koop - met haar hulp - een lekker stuk Metsovoni (rookkaas uit Metsovo). Ik weet nu hoe je het beter kan bereiden en dat ga ik thuis ook zeker doen. Om 15:00 zijn we weer terug bij huis en ziet ze pas haar zonen. Niet veel later zit het gezin gezamenlijk aan de lunch en eet ik ook een klein hapje mee. Maar ik drink meer en wel water. Dat is goed om de afvalstoffen van de massage af te voeren en ook om het verlies van vocht door zweten op te vangen. Want in de stad was het een dikke 32 graden, hier op de berg is het een 4 graden koeler.

Dan bel ik even met zusje want die is jarig. Ik hoop op nog vele gezonde jaren! Daarna natuurlijk een heerlijk middagslaapje. Ik slaap als een roosje, die massage was precies wat ik nodig had. Als ik weer wakker ben dan zijn de koppels ook weer terg van hun uitstapjes en wordt dat - onder het genot van wat spirituele drankjes - uitgewisseld en worden ook overige zaken besproken (Babs wilde bijvoorbeeld weten of ik happy was na de massage).

Het eten smaakt mij nu weer veel beter. Met een open neus is het nog meer genieten van de culinaire geneugten die Yiannis toch iedere avond weer voorschotelt. En dat doet Rita daarna nog even dunnetjes over met het toetje. Wat is het toch genieten bij deze heerlijke mensen en dat is niet enkel op culinair vlak. Het is een gezellige avond en ik besluit dan eindelijk de frappe Porfyron op te laten draven. Han-2 doet met mij mee en Rita heeft er weer haar best op gedaan. Nog een tsipouro om af te sluiten en dan is het toch wel tijd voor het bedje. Om 0:30 sluit ik de luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje