Reisverslag  Dag 39 - Dinsdag 2 Juli 2013

 

08:15 Ik hoor Noortje binnenkomen om wat uit de koelkast te halen. Ik draai mij nog even om maar ga dan van de dag genieten. Het is vandaag wasdag en ik wil wat boodschappen doen en vanmiddag naar het strand (Paradise Beach). Maar eerst een ontbijt en ondertussen kan ik aan Schildpad, die nog steeds de hulp in de huishouding is maar wel sneller en zelfstandiger is geworden, mijn was kwijt.

Na een frappee die ik van Tijn krijg en ik samen met hem op het balkon drink - Elsbeth is druk bezig op de pc - ga ik boodschappen doen in de supermarkt waar Alma werkt. Die is door Elsbeth al gewaarschuwd dat ik weer op het eiland ben. Ze is er echter niet en ook heeft de supermarkt niet de gewenste spullen (Berry en Frances jullie moeten nog even wachten).

Daarna rijd ik door naar de strandbar wat vroeger taverna Sirtaki was. Wat is dat leuk geworden. Ik zie wat je kan doen met pallets, dat is een idee wat ik ook bij mij thuis wil gaan doen. Al snel word ik door Noortje van een freddo espresso voorzien en omdat het rustig is, komt ze bij mij zitten. Ze heeft het naar haar zin en loopt te bedienen alsof ze daar al jaren ervaring in heeft. Dit is echter haar eerste baantje in de horeca. 10 Augustus gaat ze terug naar Nederland want ze wil medicijnen in Groningen gaan studeren.

Ondertussen maak ik ook kennis met Maria een mooie dame - 28 jaar hoor ik later van Elsbeth - met een lief karakter en sprankelende ogen. Zij begeleidt Noortje en ook Tijn, die even later aan het werk gaat. Het eerste wat Tijn mag doen is Maria helpen met het ingraven van een grote parasol die omver geblazen is. Er staat wel een windje en ook zijn er diverse wolken. Maar aan het strand blijft de zon schijnen.

Ik ga terug naar huis en ga nu echt het verslag verder bijwerken totdat ik nu - het is 15:36 - ik helemaal bij de tijd ben. Ook niets te laat want ik ga zo echt naar Paradise beach om mijn eerste duik in de zee te maken! Ongeloofelijk, pas na een maand in Griekenland. Maar het was of het weer of de locatie of beide die verhinderde dat ik de zee in kon zonder schaatsen aan te trekken. Ik heb er zin in! Dus de rest van de week lekker op Thassos. Ik hoop binnenkort weer een update te geven maar ik beloof niets.

Wordt vervolgd...

Zoals gezegd ben ik naar Paradise Beach gereden en heb daar een heerlijke duik in het water genomen. Het onstuimige weer van de afgelopen dagen heeft wel wat effect gehad, er zijn lekkere golven maar de bodem is wat ongelijk. Maar ik dobber een hele tijd lekker op de golven en duik er ook een paar keer flink in. Op het droge twijfel ik even of ik een sms zal sturen naar Berry en Frances maar ik besluit ze te sparen en ze niet lekker te maken met mijn huidige verblijfplaats.

Ik laat mij lekker opdrogen en ga - als de zon achter de berg is verdwenen - weer op huis aan. Daar duik ik nog even het zwembad in en pak daarna een heerlijk (stort-)douche. Opgefrist ben ik dan klaar voor een maaltijd bij Mesogios. Akis schotelt mij weer lekkere gerechten voor en diverse keren komen Drago, Nikos en Akis bij mij buurten. Na een tsipouro reken ik af en ga op huis aan. Nog even lezen op bed en om 0:15 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje