Reisverslag  Dag 40 - Woensdag 3 Juli 2013

 

8:00 Wakker maar ik rek mij nog een paar keer goed uit. Vandaag een rustige dag, weinig plannen. Wel wil ik boodschappen doen en wel om de welbekende wasverzachter in te slaan. De supermarkt hier in Thassos-stad heeft enkel de 2 liter met 1 liter gratis combi. Maar ik weet een supermarkt voorbij Rachoni die misschien de grote flessen heeft. Daar aangekomen blijkt dat ook te zijn en die zijn goedkoper dan die aanbieding van 2+1! Dus staan er al snel 7 flessen wasverzachter van 5 liter in het karretje.

Na nog wat boodschappen reken ik af en stop ik alles in de auto. Stel dat die 35 liter openbarst. Dan heb je wel een heerlijk geurende auto maar ook een enorme zooi. Omdat ik geen bederfelijke waar heb gekocht, rijd ik daarna door naar de andere kant van het eiland want ik wil Golden Beach bezoeken.

Daar aangekomen kan ik de auto op een schaduwrijk plekje parkeren en loop ik langs het strand. Ik zie dat een bar die vorig jaar nog een terras had met grote bomen nu alles gekapt heeft. Als de bomen ziek waren dan kan ik dat begrijpen en anders totaal niet. Nu moet hij met overkappingen van doek en parasols wat schaduw schapen terwijl dat de jaren daarvoor de bomen voor een natuurlijke parasol zorgden (en dat onovertroffen kunnen).

In de schaduw zit ik te lezen terwijl ik een freddo espresso krijg.Dat hou ik een hele tijd vol en zo is het dan al 14:00 geworden. Tijd voor een tosti. Daarna rijd ik naar de andere kant van Golden Beach, Skala Potamia. Daar weer een koffie terwijl ik ook hier zie dat het strand goed druk is. Voor mij vandaag geen duik in de zee, ik wil mijn leesboek uit krijgen. Als dat gelukt is, stap ik in de auto en rijd terug naar de hoofdstad. Daar stop ik bij Ammos Bar en neem er een lekkere koffie. Ze is hier sterker en goedkoper. Ik praat met Noortje en Maria. Die hebben wel wat te doen (gelukkig) maar het loopt geen storm. Toch heeft Noortje al blijkbaar zoveel opgestoken dat je niet zou zien of merken dat het haar eerste dagen in de horeca zijn.

Noortje heeft haar dag werken er nog niet op zitten. Ze werkt vandaag van 12:00 tot 18:00 en dan van 21:00 tot 23:00 ook nog een avonddienstje. Dus fietst ze naar huis en ik volg in de auto. Thuis gekomen horen we dat Elsbeth heeft besloten uit eten te gaan. Gezien de korte break van Noortje gaan we bij een souvlaki tentje eten. Ik heb mijn bijrijderstoel nog vrij en bied Noortje een rit aan. Ik blijf na het eten wel in de stad zodat ik haar om 23:00 weer mee kan nemen. Noortje neemt dat graag aan en zodoende zitten we om 19:30 in de hoofdstraat aan de souvlaki en andere heerlijkheden.

Daarna hebben we zelfs nog tijd voor een ijsje voordat Noor moet werken. Elsbeth en ik besluiten bij Karanthi te gaan zitten wat bij mij meteen de leuke avond met haar zus en Berry op doet borrelen. Elsbeth is verbaasd dat ik dat nog weet en ik vertel haar ook nog over een andere avond. Dat is het voordeel van een verslag. Daardoor zitten bepaalde zaken beter in het geheugen verankerd.

Uiteindelijk strijken we niet bij Karanthi maar bij Ammos neer waar ik Chrisa ontmoet en wij bijna de enige gasten van de avond zijn. Toch is het gezellig en met twee kamikazi's verloopt de tijd snel. Dan breng ik Noor weer netjes met de auto naar huis en aangezien ze morgen de dienst 9:00-17:00 heeft spreken we af dat ik haar daarna een stukje eiland met stranden laat zien. Haar moeder en Toon (een beginnende liefde van Noor) komen eind juli naar Thassos. Ze heeft van Chrisa toestemming om dan 3 dagen vrij te krijgen en kunnen dan verder het eiland verkennen. Nu is het 0:30 als ik nog even facebook heb gelezen en dan mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje