Reisverslag  Dag 47 - Woensdag 10 Juli 2013

 

07:30 Wakker. Na een douche die weer een badkamer blank zet (geeft niet, droogt wel weer op), meld ik mij beneden voor een ontbijt. Aan de balie staat een stralende Charlies. Ze is nu moeder van een alweer 10 maanden oud zoontje. Beide maken het goed en ze werkt nog steeds wel in het hotel maar dan 5 dagen. We praten elkaar nog wat bij en dan ga ik richting ontbijtbuffet.

Na het ontbijt ga ik met de auto richting de kloosters op de aparte rotsen. Bij de Varlaam aangekomen zie ik gelukkig meteen dat Jorgos er nog is. Hij herkent mij niet meteen maar dan is het ineens "Yiannis!". Nadat we elkaar hartelijk begroet hebben hoor ik dat Spiros bij zijn dochter op Kreta is en pas terugkomt als ik alweer vertrokken ben. De beide andere verkoopsters begroeten mij ook. En dan lopen Jorgos en ik naar de kantina, de rijdende voorziener van water, koffie, frisdrank en snacks. Erin staan Maria en dochter Stella. Ook door hen word ik vrolijk begroet. Ik herinner Maria er meteen aan dat ik mijn afspraak met haar nog niet vergeten ben, namelijk dat ik haar zou voorzien van foto's van (vooral) Zagori maar ook de rest van Griekenland.

Nadat ik met een koffie en een water een tijd met Jorgos heb zitten kletsen, loop ik wat rond en schiet wat foto's. Het meeste heb ik al wel eens gefotografeerd hier maar ik gebruik nu vooral de telelens. En natuurlijk word ik weer bestookt met allerlei aanbiedingen die Jorgos heeft of voedsel wat hij mij wil geven. Toch is de man nu wel oud aan het worden. Zijn ogen zijn slechter geworden (hoewel hij aan staar is geholpen) en hij heeft een lichte vorm van diabetes gekregen. Maar nog altijd grappig en zin in het leven.

Zo verstrijken er een paar uur en ga ik om 13:00 richting hotel. In de ochtend was het nog aangenaam maar nu is het warm en gezien de wolkvorming ook aan de vochtige kant. Maar dat laatste merk ik niet enkel aan de wolken. Ik ga aan het werk en ben een tijdje bezig als ik buiten wat gedonder hoor. Dat wordt al snel meer en komt dichterbij. De bui is al losgebarsten want ik hoor het water van de daken lopen.

En dan een flinke klap dichtbij, de lichten gaan even uit en gaan dan toch weer aan. Ik had uit voorzorg al wel de stekkers uit de wandcontactdozen gehaald, dus mijn laptop is veilig (ook dankzij wifi). Maar de internetverbinding ligt er wel uit. Dus doe ik een tukkie en ga daarna liggen lezen terwijl ik de foto's voor Maria op een stick zet.

De bui is voorbij en ik ga bij een nieuwe tent, Vogue, zitten. Waar ik vorig jaar zat, daar werkt Roula niet meer en de bediening daar is er niet op vooruit gegaan. Van Maria krijg ik een lekkere freddo espresso terwijl de lucht steeds minder wolken gaat bevatten. Wel is alles opgefrist en is het een koele 27 graden geworden.

Ik eet aan de hoofdstraat dan kan ik meteen mensen kijken. Het smaakt prima en daarna loop ik weer naar Vogue maar nu voor een tsipouro. De temperatuur is nu gedaald tot een lekkere 23 graden en ik geniet van de drank terwijl ik kijk naar het leven wat rondom mij zich afspeelt. Dan blijkt het 1:00 te zijn en ga ik richting het hotel. Een half uur later sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje