Reisverslag  Dag 48 - Donderdag 11 Juli 2013

 

08:15 Wakker. Na het ontbijt ga ik weer richting Varlaam. Ik zit even bij Jorgos en besluit dan naar het grote Meteoraklooster te lopen. Want daar staat nu de kantina van Maria en Stella. Ze wisselen om de dag om want bij de Varlaam staat nu een andere. Het is ondertussen alweer aardig aan het opwarmen en ik moet een stijging van ca 50 meter overbruggen. Dat doe ik echter wel via de weg, ik ga geen rotsen beklimmen.

Bij het grote klooster aangekomen is het daar al goed druk met bussen en auto's. Er staat iemand om al dat verkeer in goede banen te leiden want de weg is doodlopend en de bussen moeten dus plek hebben om te keren. Toch wil iedere autobezitter (vooral Roemenen) zijn auto het liefst in de ingang van het klooster parkeren. Dus regelmatig klinkt het fluiten en het schreeuwen.

Bij Maria en Stella geef ik de stick af met 4260 foto's erop. Dan hebben ze in de wintermaanden wat te bekijken. Als dank krijg ik natuurlijk - althans zij vinden dat natuurlijk - alle koffie en water voor niets. Vooral dat laatste heb ik wel nodig want de klim heeft mij weer wat vocht laten verliezen. Ook heeft Maria mij gevonden op facebook en zullen zij en haar dochter vriendjes worden met mij. Het is 11:30 als ik afscheid van ze neem en terug wandel naar de Varlaam. Berg afwaarts gaat toch een stuk makkelijker. Daar word ik door Jorgos getrakteerd op nog een water en wat snuisterijen. Ik koop twee beeldjes en een mooie icoon van hem en een andere verkoopster. En natuurlijk wat magneten, dus moeders laat vaders maar nog een metalen staaf monteren!

Dan neem ik ook afscheid van Jorgos. Het was kort maar krachtig. Ik rijd terug naar het hotel, pin wat geld en zie Christos (van het hotel) bij de ingang staan. Hij wil met mij een koffie drinken maar is uiteindelijk zo druk dat ik wel een koffie van hem krijg maar dat hij zelf niet kan blijven zitten. Ondertussen werken ze aan de schade die het onweer gisteren aan de draadloze apparatuur heeft toegebracht. In de loop van de middag heb ik weer internet naar dat is stronttraag. Daar valt niet mee te werken.

Dus hou ik een siësta nadat ik een lekkere sandwich heb gegeten. De wolken zijn zich weer aan het verzamelen en ik besluit dus geen hele afstanden te wandelen om wat te gaan eten. Dat besluit zal goed blijken te zijn (het is mij al eerder overkomen dat ik werd verdreven door de regen bij de zoektocht naar een restaurant). Ik heb nog niets gehoord van Nikos, van het Griekse restaurant in Heerenveen. Ik heb hem diverse sms gestuurd maar geen reactie.

Ik eet een pitta gyros aan het plein en zit gelukkig onder een overkapping want de bui laat zich nu gaan in de vorm van wat regen en wat flitsen. Pas echt goed los gaat de bui als ik aan de overkant bij Maria van Vogue aan een tsipouro zit. Zo, dan spoelt het even goed! Maar ook deze bui trekt voorbij en dan droogt alles toch weer relatief snel op, uitgezonderd een aantal flinke plassen. Ik loop naar huis en lig nog heel een te lezen voordat ik om 23:45 mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje