Reisverslag  Dag 50 - Zaterdag 13 Juli 2013

 

08:30 Wakker en even later meld ik mij bij Niki die al het terras heeft schoongemaakt en het ontbijtbuffet heeft opgesteld. Ik krijg van haar ook een stevige freddo espresso. Ze spreekt zo goed als geen Engels en dus moet ik het met mijn Grieks zien te redden. Dat gaat niet altijd goed maar ik blijf leren en met handen en voeten komen we er anders ook wel.

De draadloze verbinding is met 1 repeater nog niet echt goed te krijgen. En dus besluit Kostas een tweede repeater te kopen die ik dan ook kan configureren. Ik loop wat rond in Kala Nera, koop voor de badkamer nog een leuk spiegeltje en zit al snel daarna bij Christos en Paris aan de koffie.

Weer thuis gekomen zet ik mijn laptop op het terras en probeer een verbinding met werk te krijgen, Maar teveel mensen maken op dit moment gebruik van de verbinding en dus kom ik er niet goed doorheen. Dan maar het verslag al wat bijwerken en de rest van de dagen in hoofdlijnen neerzetten. Daarna een omeletje, een klein slaapje en weer wat aan het verslag werken. Maar live zetten gaat het nog niet worden. Wel is de tweede repeater aangekomen en die wordt snel geconfigureerd en ingezet. Nu is het signaal buiten prima maar op de kamer enkel goed door de grotere apparaten te ontvangen, dus niet door de iPad en de telefoon.

Het is nu een zwoele warme avond geworden. Geen kans op regen. En dus bij Paris neem ik een tafeltje buiten de parasols want daar blijft de warmte nu enkel onder hangen. Na de maaltijd verlaat ik mijn tafeltje omdat er mensen staan te wachten (maar het hoeft niet zegt Christos) en ga ik met een tsipouro aan de wegkant zitten kijken. Allemachtig wat werken die jongens hard. Tafels worden aangerukt van onder de overkapping en het terras wordt twee keer zo groot. En nog staan mensen te wachten! Terwijl de taverna ernaast bijna niemand heeft maar wel live muziek heeft. Die muziek zorgt echter ook voor de sfeer bij taverna Paris, want Christos prachtig vindt. Gratis live muziek!

Dan loop ik terug richting hotel en hoor bij een nieuwe bar, Coco Bacaro, iemand op een gitaar spelen en Griekse songs zingen. Klinkt zeer goed. Ik zie op een bord buiten dat ze als cocktail ook Kamikaze hebben. Ik strijk neer op een bankje en geniet van de muziek en de lekkere avond. Dan nog een cocktail en pas dan komt het bonnentje, 8 euro. Het kan zijn dat dit samen voor beide is, maar kan ook voor een cocktail zijn. Ik zoek een kaart en dan blijkt het 8 euro per cocktail te zijn! De prijzen zijn iets verhoogd in verband met de live muziek. Iemand wil zijn investering in een bar zo snel mogelijk eruit hebben.

Maar goed, ik geniet er toch maar lekker van. Je kan nu ook in Nederland binnen zitten, de regen kletterend tegen de ramen en de kachel misschien wel aan. En dan is dit toch een stuk beter! Om 01:00 is het afgelopen met de live muziek en reken ik niet veel later af. Bij het hotel zit Kostas nog met wat Grieken te praten. Ik krijg van hem nog een biertje en praat wat met hem en de andere Grieken. Maar dan vind ik het genoeg en sluit ik om 02:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje