Reisverslag  Dag 51 - Zondag 14 Juli 2013

 

09:15 Ik word wakker en heb heerlijk geslapen. Na een koffie van Niki ga ik aan het ontbijt en als ik daarna op het terras zit, vraagt Niki of ik kan blijven. Maar Eleni is er nog niet, dus weet ik van niets. Daar weet Niki blijkbaar wel wat op want die komt mij even later opgewekt vertellen dat ik mag blijven! Ik hoef zelfs niet van kamer te verhuizen.

Even later komt Eleni binnen en die bevestigd het nogmaals. Er is een Engelsman die regelmatig langskomt en die dus "mijn" kamer heeft gereserveerd. Maar hij heeft niet gebeld te bevestiging en dus is dat een bijna 100% garantie dat hij niet langs gaat komen.

Kostas vertelt mij daarna dat ze vanavond verse zwaardvis hebben. Hij weet dat ik enkel zwaardvis en kalamaris lekker vind van alle vis. De rest mag wat mij betreft terug de zee in. Het is zondag en dus al druk op het strand. Ik ga dus nu niet plonzen, ik wacht wel tot begin van de avond. Ik loop even rond maar dat is ook te warm. Ik kom echter wel een tsipouro verkoper tegen en koop twee flessen van dat lekkere spul.

Omdat ik vanavond zwaardvis bij het hotel eet, loop ik nu naar Paris voor een pitta gyros en om te vertellen dat ik mag blijven maar niet kom eten. Daarna kruip ik onderuit in een lekkere stoel op het terras en verdwijn helemaal in mijn leesboek. Als het dan tijd is om het strand en de zee op te zoeken loop ik langs het zwembad en zie daar Niki in liggen. Eerst wil ze mij weg hebben maar dan roept ze lachend mij terug. Dus geen zee maar een plons in het zwembad. Het blijkt dat de andere vrouw de moeder van Kostas is. Beide spreken geen woord Engels maar toch kan ik een gesprekje houden.

Niki vindt het vreemd maar toch ook leuk dat ik met haar in het zwembad lig. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen maar is een schat en heeft humor. Ze komt dus uit Albanië, haar moeder woont daar nog, heeft een broer die ook in Pileon werkt en een zus die in Italië woont. En nu werkt een nichtje van haar in de keuken hier bij Enalion. Al opdrogend merken we dat er een fikse wind vanuit zee op steekt. Volgens Kostas komt er geen regen maar dreigend ziet het er wel uit.

Kostas krijgt echter gelijk maar als ik mij om 21:00 bij hem meld voor de verse zwaardvis krijgt hij eerst de schok en daarna ik ook. Het blijkt dat hij niet expliciet een filet voor mij gereserveerd heeft (er waren 6 plakken) en die zijn nu allemaal al opgegeten. Dag zwaardvis! Hij put zich uit in verontschuldigingen en ik zie aan hem dat het hem echt raakt. Ik krijg van hem de verzekering dat hij morgen zal proberen weer wat zwaardvis te bemachtigen. Ik vertel hem dat ik dat dan wel in de middag wil hebben omdat ik de laatste avond bij Paris wil eten.

En dus loop ik zonder zwaardvis rond en besluit dan maar niet veel te eten. Enkel een toast en een biertje zijn mij dan ook wel genoeg. Zodoende ben ik al om 22:30 terug op de kamer. Ik ga lekker liggen lezen want het leesboek nadert zijn ontknoping. Die ontknoping is toch weer anders dan ik verwacht had en dat maakt heft weer een goed boek uit de Q-serie. Om 0:15 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje