Reisverslag  Dag 53 - Dinsdag 16 Juli 2013

 

08:30 Wakker. Ik pak alvast wat spullen in en kan mijn auto nog even op een koele plek zetten. Dan een ontbijtje en daarna Minoan Lines proberen te bellen. Ik ben blijkbaar niet de enige maar kom er uiteindelijk door en de vrouw zegt dat de veerboten gewoon afvaren. Dus ga ik Kala Nera verlaten.

Ik zit nog even met Eleni te praten terwijl Kostas een teammeeting heeft met zijn personeel. Wat er besproken is dat weet ik niet maar daarna wordt de gehele bar in ieder geval helemaal schoongemaakt en afgesopt. Ik heb ondertussen de laatste spullen in de auto, mijn freddo op en ga afrekenen bij Eleni. Daarna neem ik afscheid van haar en dan van Kostas. Het is mij hier goed bevallen.

Dan zoek ik Niki op en die blijkt mijn kamer al schoon aan het maken te zijn. Ik neem afscheid van deze lieve schat en ze vindt het echt heel jammer dat ik alweer weg moet. Maar we blijven contact houden via de sms. Zij in het Grieks en ik in een soort pseudo Grieks (met onze letters). Ik krijg van Kostas nog een freddo voor onderweg en dan start ik de auto, verlaat Kala Nera en ga richting Damouchari.

Dat ligt aan de andere kant van Pileon en na een uurtje over slingerende wegen bereik ik dat plaatsje. Ik weet de weg en loop snel naar de supermarkt. Daar blijkt dat ze dit jaar niet zoveel tsipouro hebben en al helemaal geen sketo (zonder anijs). Dus gaat er maar 1 fles mee richting auto, en gaat de rit verder richting Volos en dan de snelweg op naar Pireaus.

Onderweg eet ik nog een maaltijd omdat ik op de boot het restaurant links laat liggen. Het is 19:00 als ik zonder problemen in Pireaus aan kom, getankt heb en de boot op ga. Al snel ben ik op mijn kamer en ga ik na een douche lekker liggen lezen. De boot vertrekt om 22:00 en dat maak ik nog mee. Maar snel daarna sluiten mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje