Reisverslag  Dag 54 - Woensdag 17 Juli 2013

 

05:40 De wekker gaat maar ik voel dat we nog op volle snelheid liggen. Dus bel ik de receptie en die vertelt dat we ongeveer 6:30 in Heraklion zullen zijn. Dat blijkt ook prima te kloppen en omdat de auto slechts 1 laag lager staat, ben ik als een van de eerste van de boot af. Ik heb echter geen enkele haast en dus gaat het op het gemak naar Chania.

Chania wordt bereikt om ca 9:00 en ik vind het geen overzichtelijke stad. Daarbij komt dat de routebegeleiding je door het oude gedeelte wil laten rijden, waar ook de meeste hotels zijn, maar dat is voetgangersgebied of eenrichtingsweg. Uiteindelijk maar op een gratis parkeerplaats van de gemeente neer gezet en met de app van booking.com rond gaan wandelen op zoek naar een hotel.

Er zijn al wat busladingen toeristen uitgeladen en dus is het druk. Op straat staan mensen al flyers uit te delen en vanaf de restaurants je te lokken om te komen eten. Mijn keuze valt uiteindelijk op hotel Porto Veneziano, net iets buiten het oude centrum. Eerst wordt er beweerd dat er ruimte is voor 2 nachten, maar dat wordt later ingetrokken. Misschien dat er, terwijl ik een kamer aan het bezichtigen was, een booking via internet is binnengekomen? Toch neem ik de kamer voor 1 nacht en dat zal later de juiste keuze geweest te zijn.

Want nadat ik mij geïnstalleerd heb op de kamer ga ik de oude stad in. Het zijn zeer mooie gebouwen en romantische steegjes. Maar druk! Na een paar uur heb ik het wel gezien en loop ik via een andere straat terug naar het hotel. Daar ontdek ik (zoals meerdere in de stad) een spa waarbij men bakken visjes heeft die dode cellen van je voeten knabbelen maar ook massages geven.

Ik kan om 16:30 terecht voor 90 minuten massage. Dat is prima, kan ik nog even terug naar het hotel om mij op te frissen en te relaxen. En dus om 16:30 ligt deze jongen gestrekt op een massagetafel en wordt vakkundig maar zacht naar een ontspannen toestand geleidt. Hierna loop ik met een glimlach terug naar het hotel waar ik de olie eraf douche en ga lekker ga liggen lezen.

Voor de dag van morgen is ook een oplossing gevonden. Ik ga naar de zuidkust van Kreta, naar Plakias. Daar zit Nynke met haar man en dochter. En Nynke is weer iemand die ik van Griekse les ken en daar een paar gezellige jaren in de schoolbanken mee heb door gebracht. Een studiegenootje zou je dus kunnen zeggen. Volgens haar is er nog genoeg plek in de hotels daar, dus ik boek niet maar ga er morgen gewoon heen.

Tijdens de massage (ja uitgerekend dan), is er een sms van het werk gekomen. Er blijkt wat mis te zijn maar na wat uitzoekwerk blijkt dat een gebruikersfout te zijn. Ach, van je collega's moet je het hebben, zeker als het ook nog een lange darm is (ik noem geen namen). Maar dan is de avond toch al gevallen en ga ik voor een maaltijd de stad in. Uiteindelijk kies ik voor een kleine taverne vlakbij het hotel waar men je niet naar binnen staat te trekken.

Een smakelijke maaltijd later, afgesloten met een gratis karafje raki want ik ben tenslotte op Kreta, loop ik nog wat rond in het centrum. Echter, er zijn weinig bars die mij aanspreken en ik heb eigenlijk wel zin in mijn bedje. Dus na even nog een hoofdstuk leeswerk sluit ik mijn luiken om 0:15.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje