Reisverslag  Dag 55 - Donderdag 18 Juli 2013

 

08:00 Ik word wakker, nog voor de wekker die een half uur later zal afgaan. Ik geniet nog even van het ruime en brede bed en ga dan toch mijn spullen alvast in de auto gooien. Buiten ontdek ik dat de wind nog verder in kracht is toegenomen maar dat er ook dreigend donkere wolken voorbij drijven. Achtervolgt het slechte weer mij soms!?!

Na een heerlijk ontbijtbuffet ga ik nog even aan het werk, waarbij blijkt dat ik gelijk had. Enfin, weer een uurtje van de vakantie terugverdiend. Ik reken bij de balie af en slinger mijn auto door de smalle straatjes richting snelweg. Dan gaat het richting Rethymnon om daar dan rechtsaf te slaan richting de zuidkust. Je komt door een mooie kloof die ik - volgens mijn herinnering - met Berry op de scooter eens bezocht heb. Eens, dat moet dan 1994 geweest zijn, de eerste vakantie in Griekenland, daar waar de verliefdheid op dit mooie land en hun prachtige bewoners is ontstaan.

Nu rijd ik verder en kom rond 12:30 aan in Plakias. Even wat rondrijden en dan heb ik snel een hotel in het centrum, vlakbij de boulevard en de zee, gevonden. Er staat hier een echt stormachtige wind. Nynke zou later verklaren dat dit komt omdat er twee kloven dit gebied in hun greep houden. Het waait er altijd, maar niet zo hard als nu.

Nadat ik de spullen op mijn kamer heb gezet ga ik naar de boulevard en zit al snel aan een koffie. Wel goed beschut tegen de wind maar wel met een prachtig uitzicht over de baai hier. Omdat Nynke en haar man voor de middag andere plannen hadden, spreken we af elkaar vanavond te treffen. Ik loop dus wat door het centrum en besluit dan lekker even een siësta te houden.

Hierna lig ik nog lekker een nieuwe Gerrits Tagebuch te kijken en wil net aan een ander filmpje beginnen als de internetverbinding stopt. Dus lees ik nog wat en wil daarna net een koffie gaan scoren als Nynke een sms stuurt en even later belt. We spreken om 20:15 af bij een taverna vlakbij. Dus hou ik de gedachte aan koffie voor wat die is want het is 19:30 en van een freddo moet je genieten.

Vlakbij de taverna zie ik ook een massagesalon met wel heel aantrekkelijke prijzen. Ik vraag of er morgenochtend een plekje is en blijk als eerste om 11:00 aan de massage te mogen. Terwijl ik naar de taverne verder loop zie ik Nynke aan komen lopen. Haar man, Sjouke, is nog even sportief geweest maar komt er na een douche ook bij. Ik leer van Nynke over eeb rotspartij die verderop in zee loopt. Men noemt die hier, de draak. En dat is, helemaal als de zon erachter onder gaat, goed zichtbaar.

We praten wat bij en dan maak ik ook kennis met haar man. Ik had hem wel eens gezien want we zijn met de Griekse groep een keer bij Nynke thuis geweest. Het klikt meteen en dat is altijd prettig. Ze hebben hier vanavond verse zwaardvis, dus grijp ik mijn kans en Sjouke volgt mij hierin.

Na de heerlijke maaltijd komt hun dochter met haar vriendin er ook bij. Ze hebben een eigen appartement en hebben zelf gekookt. Ze zijn hier voor een duikcursus en hebben morgen theorie-examen. De meiden zijn hier met het vliegtuig want de auto van Sjouke en Nynke is toch een echte tweezitter. We genieten gezamenlijk nog van een toetje en wat raki. Daarna gaan de meiden op zoek naar de jongens van de duikschool en gaan Nynke, Sjouke en ik nog even voor een drankje bij de bar zitten waar ik in de middag ook voor een koffie heb gezeten. Nu draaien ze hier golden oldies (ja zo kun je muziek uit de jaren 80 en 90 ondertussen ook wel noemen). Het is een gezellig avond en al snel is het dan al 01:00. Ik bedank ze voor een fijne avond en ga, tegen de wind in, naar mijn hotel. Een half uur later sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje