Reisverslag  Dag 59 - Maandag 22 Juli 2013

 

06:00 Dat krijg je ervan, ik ben uitgeslapen. Maar toch verkoop ik mijn bed maar niet. Ik heb vannacht de airco uitgezet en de ramen open. Het koelt in de nacht voldoende af en frisse lucht is altijd beter. Ik draai mij om en slaap toch nog een uurtje. Dan neem ik een douche maar daarna geen ontbijtje. Ik ga naar Malia Park waar Ruud en Maria werken voor een ontbijtbuffet.

Het is er nog rustig, Maria staat bij de eerste post en Ruud is nog beneden maar staat buiten bij de laatste post. Daar ga ik ook zitten en heb even later wat ontbijt bij elkaar gescharreld. Dan komt Ruud er ook bij en word ik voorgesteld aan diverse collega's. Vooral mij T-shirt "Raki, connecting people" krijgt veel bekijks en bijval. Het is 09:15 als ik het hotel verlaat en weet dat - als de vrije dag van Ruud en Maria gehandhaafd blijft - ik met hen en Emmanuela naar een concert van Chatziyiannis ga. Die heb ik eerder live horen zingen (in Igoumenitsa) en was toen geen daverend succes maar ook Ruud en Maria gaan mee om Emmanuela een plezier te doen. En dat is de laatste avond samen want vrijdag vertrekt ze voor een week naar Zakynthos, waar haar vriendje woont (studeren samen op Samos).

Ik rijd wat rond, gooi de tank van de scooter vol en pak thuis dan mijn laptop en strandspullen. Het is ondertussen wel bewolkt geworden en de luchtvochtigheid is hoger geworden (zelfs Ruud had last van zweetdruppels). Bij Nemo Bar installeer ik weer de laptop en ga bezig met het verslag. Van Anita krijg ik weer mijn koffie. Het is nu soms helemaal bewolkt en dan weer trekt het open. Ook de wind wakkert aan en als de zon weg is, voelt het fris aan. We zien wel wat het gaat worden. Ik ga het verslag live zetten, nog even op het werk kijken (hoewel nu de meeste een zomerstop hebben) en dan een hapje eten wat Anita weer voor mij bereidt. Wat de komende dagen gaat brengen? Blijf mij volgen...

Wordt vervolgd...

De middag is ook weer voorbij gevlogen en ik besluit geen duik te nemen. Het is wisselend bewolkt en de wind is straf. Daardoor voelt het bijna koud aan. Ik klaag niet want de komende dagen gaat het steeds warmer worden en behoren straks de koele nachten ook tot het verleden. Ik drink aan de bar een biertje en dat wordt er nog een. Dan is er ook een Oostenrijks koppel aan de bar en komt ineens raki-monster binnen. Hij heet eigenlijk Michalis maar raki monster is een betere naam. Wat kan die man een groot glas raki in een flits legen.

Er worden nog twee meiden bij het feest uitgenodigd. Het blijken Nederlandse meiden te zijn maar vanwege de vele raki zijn de namen mij ontschoten. Wel weet ik dat ze oorspronkelijk uit Dortdrecht komen en nu studeren in Utrecht en Zwolle. Ik geef de raki wel de schuld maar ik heb ze zelf opgedronken. Maar wat ging het hard! Wel ben ik erbij blijven eten en gelukkig zorgde George voor voldoende aanvoer van vers fruit uit zijn tuin. Michalis is even weg maar komt daarna met iets uit zijn tuin. Blijkt het zalm te zijn! De sfeer zit er dus wel in.

Toch hou ik het - samen met de Nederlandse meiden - om 19:30 voor gezien. Snel een douche en dan naar Cretan Family. Of ik nog raki wil? Nee dank je. Ik bestel een grote cola en krijg voor Aristo een maaltijd die ervoor moet zorgen dat de raki sneller omgezet wordt. Het blijkt Tigania te zijn, een complete schotel uit een koekenpan. Ik heb dit eerder hier gegeten en het smaakt mij prima. Ik blijf niet te lang nazitten om te voorkomen dat ik toch nog aan de raki ga. Ik ga op huis aan en sluit om 23:15 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje